224kablo
Haberler

Hemofili Derneği’nden moral kampı

Bursa hemofili derneği olarak hemofili hastalarına ve ailelerine eğitim ve moral amaçlı düzenlediğimiz kampımızın bu yılda 3.’sünü düzenledik.
8 Mart Kadınlar Günü düzenlenen etkinlik gecesinde Merve Özbey ve Erdem Kınay ağırlandı. 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinin gelirleri ve Volt Gazetesinin desteği ile 3. kampımızı düzenlemiş bulunmaktayız.
Kampa katılan hemofili hastaları, dışarıdan gelen hocalar tarafından hem bilgilendirildiler hem de muayenelerini oldu.
3 gün süren kampımızda hemofili hastası gençlere ve çocuklara moral olsun diye ünlü şarkıcı Halil Sezai onlara sürpriz yaparak onlarla bir gün boyunca vakit geçirip sohbet etti.

4M Altın Elektrik Genel Müdürü ayrıca Volt Gazetesi Genel Koordinatörü Adem Alim;

‘‘2017 Aralık ayından itibaren yayınlanmaya başlayan Volt Gazetesi 2019 Temmuz sayısı ile beraber 20. sayısını yayınlamaktadır. Volt Gazetesi yayınlandığı günden itibaren tüm reklam gelirlerini hemofili derneği ve diğer yardım kuruluşlarına bağışlamaktadır. İlan veren tüm şirket sahipleri Volt Gazetesi aracılığı ile hem firmalarının reklamlarını yaptı hem de Hemofili hastası çocukların yüzünü gülümseterek hayırlı bir işe vesile oldu.
Volt Gazetesi, hiçbir gelir beklentisi olmayan ve gelir kaynağının tamamını sadece yardım kuruluşlarına bağışlayan, sektörde ki gelişmeleri ve hareketlenmeleri okuyucularına aktaran basın yayın kuruluşudur.
4m Altın Elektrik ve Volt Gazetesi olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. 
İnsanların bir takım ihtiyaçları var bu ihtiyaçlarda da kendi imkanlarının yeterli olmadığı durumlar olabiliyor. Bu durumlarda bazı yardım kuruluşlarından, şirketlerden, kamu ve özel olarak ihtiyaç desteği verilmesi gerekmektedir. Bizde bunun bilincinde olarak hareket ettik. Hiçbir yardım çağrısını geri çevirmedik. Hala bu tekliflere açığız. 
Gelen teklifleri değerlendirerek ne yapılması gerekiyorsa kendimiz bizzat yerinde gözlemleyerek elimizden geleni yapıyoruz.
Bizim burada ki amacımız hiçbir menfaat beklemeden yardım edebilmek. Hiçbirimizin garantisi yok. Yarın aynı ya da daha farklı şeylerle karşılaşabiliriz düşüncesinde hareket ediyoruz 
Herkesi bu çerçevede duyarlı olmaya davet ediyoruz
Bizler bir aileyiz bu ailenin içinde birtakım faydamız olduysa ne mutlu bize. Tüm hastalarımıza geçmiş olsun…’’ ifadelerini kullandı.

Hemofili hastalığı nedir?

Vücudumuzda herhangi bir nedenle kanama olduğunda damar duvarında bulunan hücreler, trombositler ve pıhtılaşma faktörleri o bölgeye hücum ederek pıhtı oluşmasını ve kanamanın durdurulmasını sağlarlar. Hemofili, bu mekanizma içinde yer alan pıhtılaşma faktörlerinin doğuştan eksikliği sonucu oluşur. Buna bağlı olarak kanama durmaz pıhtı oluşmaz. Başlıca 2 tipi vardır. Faktör 8 eksikliği Hemofili A ve faktör 9 eksikliği Hemofili B olarak adlandırılır.
Hemofili genetik bir hastalıktır. Taşıyıcı genler annede bulunur ancak bu hastalıkla genel olarak erkekler karşılaşır. Ancak genetik mutasyon sonucu nadirde olsa kadınlarda da görülebilir. İleri yaşlarda pıhtılaşma faktörlerine karşı antikor oluşan kişilerde sekonder hemofili gelişebilir. Hemofili faktör eksikliğinin düzeyine göre hafif, orta ve ağır olarak sınıflandırılır. Belirtilerin ortaya çıkma yaşı ve şiddeti faktör eksikliğinin şiddetine bağlıdır.