224kablo
Röportajlar

GÜRELSAN ELEKTRİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI MÜFİT YILMAZ İLE SEKTÖRE DAİR

1. Sizi ve şirketinizi tanıyabilir miyiz?  Kaç yılından beri hizmet veriyorsunuz?

Şirketimizi 2001 tarihinde kurduk. İlk etapta abim ile birlikte, iki yeni mezun olarak girdik bu işe. Bu iki sene boyunca tecrübe edindik ve piyasayı öğrendik. Çok az bir sermayeyle başladık ve iş potansiyelimiz gittikçe arttı. Hal böyle olunca dört erkek kardeş devam ettik.

2. Firmanızın en büyük prensibi nedir?

Bizim olmazsa olmazımız dürüstlüktür. Güven ve dürüstlük her zaman birinci ilkemizdir ve değişmez.

3. Dış pazara açılmayı düşünüyor musunuz?

Dış pazar değil de, biliyorsunuz Bursa’nın doğusu ve batısı var. İki farklı uç. Bu sektörün içinde farklı bir dala hizmet etmek için bir zemin hazırlıyoruz.  Bir fabrika yeri bakıyoruz, yine sektörden ayrılmadan, sektör içinde farklı bir kola girmeyi amaçlıyoruz. İlerisi için umarım daha büyük ve güzel adımlar atarız.

4. Sektörde 2018’in ilk çeyreğindeyiz. Sizce bu yıl nasıl geçecek? Beklentileriniz neler?

2018 yılına baktığımızda biliyorsunuz bir savaş durumuyla karşı karşıyayız. Eğer böyle bir gündem olmasaydı şuanki durumundan çok daha iyi olabilirdi. Ama sektör şuan bu nedenlerle korkulu ilerliyor. Sonuç ne olur ne olmaz, bu her sektörü etkiliyor. Bugün baktığınız zaman TEDAŞ’ın bile dış yapı bağlantısını bu zamana kadar devlet karşılıyordu, savaş nedeniyle kişiler karşılamak durumunda kaldı.

5. Referanslarınız ve son projenizden bahseder misiniz?

İzmir Pepsi, Adapazarı Damla Su, Atış Yapı, Güneş Tekstil, İnsu Teknik, Elektroteks firmalarını başlıca referanslarımız olarak gösterebiliriz. Gürelsan Elektrik; AG elektriği ve OG elektriği hizmeti veriyor. Yani trafolu fabrika sahipleri ve site-apartmanlarda aklınıza gelebilecek her türlü hizmeti sağlıyoruz. Hedefimiz şuan Kemalpaşa’da 24 bin metrekarelik bir fabrikayla anlaşmak. Bu bizim zaten 7-8 ay zamanımızı alacak.

6. VOLT Gazetesi hakkında düşünceleriniz nasıl?

Şöyle örneklendireyim; 4M Altın Elektrik daha önce belirli alışverişler karşılığında bütün müşterileri alıp yurtdışı geziler düzenliyordu ki hala yapıyor. Bunların katkısı ne oluyor? Ben sektörden arkadaşlarla böyle gezilere gittiğimde, çevre illerin temsilcileri ile tanışmış ve samimiyet kurmuş oluyordum. Sonrasında bir ticaret yapacağım ya da bir işimi çözeceğim zaman bu samimiyet bana büyük kolaylık sağlıyordu. İşte VOLT Gazetesi bunu iki üç adım ileriye taşıyor. Bir kere tüm sektör burada buluşuyor, tirajı çok büyük. Ben burada bir şey paylaşıyorum ve 5bin kişiye gidiyor. Bu inanılmaz bir erişim gücü.