224kablo
İl İl Türkiye

GÜMÜŞHANE SİSTEM ELEKTRİK

Gümüşhane yüzlerce yaylası ve ünlü tarihi yapılarıyla ziyaretçi çekiyor. Her köşesinde bir hikaye barındıran şehir bozulmayan uğramayan güzellikleriyle turistlerin dikkatini çekiyor.

Gümüşhane Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Konumu ise 40° 16' 49.3284'' Kuzey ve 39° 18' 51.5628'' Doğu gps koordinatlarıdır.
Yüzölçümü 6,440 km2 olan Gümüşhane, alan olarak Türkiye'nin 53. en büyük şehridir rakımı ise 1918 metredir. 
Kuzey Anadolu sıradağları içinde yeralan ilin toprakları çok engebeli olup en yüksek yeri günümüzde Çakırgöl olarak bilinen Kolat dağlarında 3.000 metreyi geçmektedir. İlin kuzey kesimi Zigana (Kalkanlı) ve Soğanlı dağları, güneyi ise Çoruh, Kelkit, Kop ve Otlukbeli dağları tarafından çevrilidir. Kelkit vadisindeki küçük bazı düzlükler ise ilin en önemli tarım alanlarıdır.
Gümüşhane Türkiye'de Karadeniz ikliminin etkisi altındadır ancak bazı kesimlerinde Doğu Anadolu ile Karadeniz bölümü arasında bir geçiş teşkil etmektedir. Bunun nedeni ise, Yüksek Zigana duvarları Doğu Anadolunun şiddetli soğuklarının gelmesini engellemesidir.
Dağlarında kayın, meşe, ladin, köknar ve sarıçam ağaçlarından oluşan ormanlarla kaplıdır.
Gümüşhane'nin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.tahıl tarlalarının büyük bölümü buğdaya ayrılmıştır.Buğday üretiminin büyük bölümü Kelkit ilçesinde gerçekleşir.Zaten ilçedeki tarım alanının %36'sı Kelkit ilçesindedir. Sanayi bitkilerinden şeker pancarı ekilir.Şeker pancarı komşu iller (Erzurum ve Erzincan) şeker fabrikaları açıldıktan sonra gelişmiştir.Meyvecilik önemlidir.Özelikle Harşit Vadisi'nin tabanında çeşitli meyve bahçeleri vardır.Bu meyvelerin en ünlüsü elmadır.
Gümüşhane ilinde İlkçağ’dan beri işletilen ve ilin adını veren gümüş yatakları,19. Yüzyılın tükenmeye yüztutmuş ve önemini yitirmiştir. Günümüzde ise hiç işlenmemektedir. İlin başka yeraltı zenginliği Gümüşhane merkezde altın madenleri ve de Kelkit ilçesinde linyit yataklarıdır.Ayrıca merkez ilçede demir,bakır, çinko,kurşun yatakları vardır.

Nüfus: 58,000 - Rakım: 1.150 m - Telefon kodu: 456 - Posta kodu: 29100 - İl alan kodu: 456 - İl plaka kodu: 29

SİSTEM ELEKTRİK  YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ ATEŞ

1. Sizi tanıyabilir miyiz?
1962 yılında Gümüşhane  merkezde doğdum.

İlk,orta ve liseyi Gümüşhane’de okudum. 1982 yılında KTÜ Yüksek Okul Elektrik Bölümünden mezun oldum.

3 yıl ticaretle uğraştıktan sonra 1985 yılında askere gittim. Askerlik dönüşü Kamuda 5 yıl çalıştım.
2. Firmanızdan bahseder misiniz?
1992 yılında Sistem 2000 elektrik olarak ortak bir iş yeri açtım.

1999 yılında ortağımdan ayrılarak şirket faaliyetlerini kendim yürütmeye başladım.

Gümüşhane merkez ve ilçeleri ile yer yer çevre illerde aralıksız yaklaşık 25 yılı aşkın elektrik ve elektronik sektöründe hizmet vermekteyiz.

İştigal alanları olarak elektrik malzemesi satışı, alçak ve orta gerilim, taahhüt işleri, Digitürk yetkili bayiliği gibi faaliyetleri elektrik ve elektronik mühendisi oğlum ve 20 personelle birlikte kamu ve özel sektörde faaliyetlerimize devam etmekteyiz.
3. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz
Bizlerin iştigal ettiği işler gün geçtikçe daha çok ihtiyaç duyulan ve sürekli inevasyon gerektiren işler olduğundan bazen  ayak uydurmakta zorlansakta çözüm ortağı firmalarımızla birlikte işlerimizi en yenilikçi şekilde halletmeye çalışıyoruz.
4. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
25 yıldır 
5. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
İlk iş tecrübem 1982 yılıydı hem okur hem çalışırdık o zamanlar yaz tatilimi köyümüzdeki ev elektrik tesisatları yapmıştım. O zaman sektördeki ışığı görmüştüm.
6. Objektif olarak  yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Açıkçası benim penceremden soluksuz görünüyor.

Çünkü okullardan mezun olan öğrenciler bizde işe başlarken sanki hiç bu işle alakası yokmuş gibi sıfırdan yetiştirmeye çalışıyoruz bu arada zaman kaybımız oluyor ama bir nevi akademi gibi eğitimde veriyoruz ve sektöre biz soluk vermeye çalışıyoruz.
7. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şirketime gün geçtikçe kurumsal bir yapı kazandırmaya çalışıyorum.

Mühendis ve tekniker ve teknisyenlerle geliştirdiğimiz kadromuz bu ivmeyi yakalayıp kurumsallaşmayı planlıyorum.
8. Sizin ve şirketinizin bundan sonra ki atılım ve vizyon hedefleri neler olacak?
Dediğim gibi sektörümüz hızla gelişen değişen bir yapıya sahip Kurumsallaştıktan sonra sektörün gidişine göre değerlendirmeler yapacağız.
9. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz.
Kesinlikle iyi bir fizibilite yapılmasını ve bu işlerde tecrübe kazanmış mecralardan yardım almalarını isterim.

En önemlisi dürüst ve düzgün olmalarıdır. Bir iş veren olarak bizler çalışan-larımıza her zaman dürüst olmayı yaptığı çalışmadan zevk almayı, yaptığı işi önce kendisinin beğenmesi gerektiğini söylemekteyiz.

Yani önce iş ahlakının olması gerektiğini söylüyoruz.

Şu an ekonomideki sıkıntılar bizleride rahatsız etmektedir. Malzemelerimizin çoğunluğu dövize endeksli olduğundan, taahhütlü işlerimizden dolayı sıkıntılar yaşanacaktır.   
10. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı
Bizlerin değerlendirmelerini dikkate aldığınız ve bu gibi çalışmalar yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Tüm meslektaşlarımıza ve sizlere çalışma hayatınızda başarılar dilerim.