224kablo
Röportajlar

GÜÇ ELEKTRİK FİRMA SAHİBİ MURAT ÇELİK

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Öncelikle bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. İsmim Murat Çelik 1985 Eskişehir Doğumluyum.  Öğrencilik hayatım dahil 15 yıldır bu sektörün içerisindeyim ve 2016 yılından itibaren şahsım  adına resmi olarak şirket müdürlüğüne devam ediyorum..  

Şirketimiz 1985 yılında babam İbrahim Çelik tarafından şahıs firması olarak Güç Elektrik adı altında kuruldu.

Kurulduğundan bu yana kaliteli hizmet anlayışı ve tecrübeli personeli ile çağın gerektirdiklerine uyarak, 1993 yılında şirketleşerek Güç Elektrik Tesisat Taahhüt Tic. ve San. Ltd. Şti. ismiyle hizmetlerine devam etti.

Eskişehir ve civar illerde kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren, firmalara geliştirdiği çözüm ve hizmetler ile kalitesini ortaya koyan Güç Elektrik toplumsal sorumluluklarının farkındalığı ile hareket etmektedir.
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Başka bir firma veya sektörde çalışmadım. Öğrencilik yıllarımdan beri bu sektördeyim. Çıraklığını yapmadığın işin patronu da olamazsın düşüncesiyle hareket edip vizyonum ve ideallerimle daha ileri götürmeyi arzu ediyorum.
3. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Otel, konut, hastane, fabrika vs. gibi kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan yapıların elektrik tesisatı ve taahhüdü ile kuvvetli akım ve zayıf akım tesisatı dahil anahtar teslim olarak hizmet vermekteyiz.

Bununla beraber güçlü olduğumuz bazı bayilikleri-mizde elektrik malzemeleri satışını yapmaktayız.
4. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine elektrik malzeme ihtiyaçlarını karşılamak ve aldığımız taahhütlerde daha hızlı hizmet etmek amacıyla yaklaşık bir aya kadar şubemizi açmayı düşünüyorum.
5. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Bizim en önemli ilkelerimizden biri de müşteri memnuniyetidir. Müşterilerimizle bağ kurarak çözüm odaklı çalışıyoruz. Bizim bu günlere gelmemizdeki en büyük etken müşterilerimiz diyebilirim. Bu nedenle müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyor, olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizim işimizi hevesle yapmamızda bir etken oluyor. 
6. Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Müşterilerimizle birebir özen göstererek, müşteri memnuniyeti odaklıyız. İşimizi ciddiyetle, verdiğimiz sözün arkasında durarak yapıyoruz. Geniş ürün yelpazemizle ve malzeme stoklarımızla bir adım öne çıkıyoruz diyebiliriz.
7. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz
Başta doğup büyüdüğümüz şehir Eskişehir ve civar illerde hizmet veriyoruz. Fakat müşterilerimiz talepleri doğrultusunda Türkiye’nin her şehrine gidiyoruz.
8. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Sektörümüz her zaman ilgi ve alaka ihtiyaç duyulan dinamik canlı bir sektör. Fakat 2018’in ağustosundan beri hep beraber yaşamakta olduğumuz kriz maalesef bizim sektörümüzü de zayıflatmıştır.

Bizde kendimize göre bazı tedbirler alıp bu krizi bir an önce bertaraf etmeyi planlıyoruz.
9. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Sektörde 34 yıldır hizmet veriyorum.
10. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Bizler ikinci kuşak olarak sektörümüze, yeni teknolojiye daha çabuk adapte olarak ve eskilerden aldığımız öğütler ile sektörümüze yeni bir soluk ve heyecan getirdiğimize inanıyorum. 
11. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şirketim ile ilgili gelecek planlarımızda şirket çalışanlarımızın teknik eğitimler vererek teknolojik gelişimini daha da geliştirerek kurumsallaşmayı ön planda tutmak, her zaman olduğu gibi kalite ile akuple edip, satışlarımızı arttırıp ve yurtdışı satışı için yaptığımız bağlantıları daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz.
12. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Öz sermayelerinin güçlü olmasını ve piyasada sadece ciro yapmak için veya fatura kesmek için iş yapmamalarını öneririm.