224kablo
Röportajlar

Görükle Merkez Elektrik’in önceliği müşteri memnuniyeti

Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden  bahseder misiniz?
İsmim Cengiz Keleş 1980 Gümüşhane doğumluyum. İnşaatçı bir ailenin çocuğuyum. 1990 yılında Bursa’ya taşındık. Babam okumamı çok istemişti. Ama ben okumaktan ziyade ticareti çok istediğimden, orta okuldan sonra okul hayatıma son verdim. Sonrasında bir pense sevdasına elektrikçi olmaya karar verdim. 16 yaşında Çıraklık Eğitim Merkezi’ne girip daha sonrasında da iş hayatına bu meslekle atılmaya karar verdim.
İş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firmada ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
İlk iş tecrübem 12 yaşında semt pazarlarında herhangi bir tezgaha geçip kimseye bir şey sormadan çalışırdım. Önceleri tezgah sahipleri şaşırsa da sonrasında alışmışlardı. Bazen pazarda su satardım, bazen de evdeki çayı alıp gidip pazarda satardım. Hep bir şeyler alıp satma arzusu beni bugünlere getirdi diye düşünüyorum.
Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz? Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi?
Çocukken bir arkadaşım elekt-rik firmasında çalışırdı. Arka cebinde pense ile dolaşırdı bu da benim çok hoşuma giderdi, bende daha önce belirttiğim gibi pense sevdasına bu işe başladım.
Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
2006 yılının başlarında eski ortağım Soner Bilgi ile Bursa’nın Görükle semtinde Görükle Merkez Elektrik firmasını kurduk. Bölgemiz şartları gereği inşaat, elektrik ve taahhüt dalında hizmet vermeye başladık. Firmamızı geliştirerek ilerlemeye devam ediyoruz
Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Sektörde 14 yılı bitirdik.
Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Nilüfer Bölgesi başta olmak üzere Bursa geneline hizmet vermekteyiz. 
Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Bizim işimiz bildiğiniz gibi hizmet sektörü, başarılı olmak için birinci kuralımız müşteri memnuniyeti bu konuda gerçekten mütevazi olamayacağım.
Bu konuda çok başarılı bir firmayız, müşteri ilişkilerimiz çok kuvvetli ve sağlamdır. Bu güne kadar sorun yaşadığım hiçbir müşterim yok desem yanlış olmaz çok uzun yıllardır aynı müşteri çevresine hizmet veriyoruz.
Bu da bizlerden memnun olduklarını ve işimizi layıkıyla yaptığımız anlamına geliyor.
Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz?
Böyle bir düşüncem şimdilik bulunmuyor. 
Şirketiniz ile ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Elektrik sektöründe çokta büyümek ve çok büyük işlere girmek taraftarı değilim. Bulunduğum konum bana yetiyor bu şekilde devam etmek istiyorum.
Şuan biliyorsunuz ki pandemi süreci devam ediyor. Bütün Dünya’yı etkiledi. Siz bu süreçte nasıl bir çözüm ürettiniz? Bu süreçte neler oldu?
Pandemi dönemi bütün Dünya için zorlu bir süreç ama bu dönem bizleri çok etkilemedi şükürler olsun. Çünkü inşaat sektöründe bir hızlanma oldu bu durum bizleri de olumlu etkiledi.
Peki sizin bu anlamda tedbirleriniz nelerdi?
Genel olarak gerekli olan sosyal mesafe, hijyen ve firma içini belirli aralıklarla dezenfekte etme tedbirleri almaktayız.
Bunun yanı sıra yoğun geçen dönemde çalışma arkadaşlarımın, çalışma sürele-rini kısalttık.
Sabah bir saat geç ve akşam bir saat erken çalışarak arkadaşlarımızın genel iş giriş ve çıkış saatlerine denk gelmemesini sağladık. Böylelikle kalabalık toplu taşıma kullanmamalarını ve bolca dinlenmelerini sağlayarak bir nebze de olsa rahatlattık.
Bu süreçte herkes internete yöneldi. E-ticarette büyük hareketlenmeler oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bence yeni çağın en popüler ticaret şekli e-ticaret ama bizim bu yönde bir çalışmamız yok.
Biz taahhüt ağırlıklı olduğumuzdan e-ticarete gereksinim duymuyoruz ileride ticaret şartları neyi gerektirirse o yönde bizlerde kendimizi entegre ederiz diye düşünüyorum.
Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Yakın gelecekte ciddi personel sıkıntıları bizi bekliyor çözümleri belli bunlara çok girmek istemiyorum.
Meslek okulları ve çıraklık eğitim merkezlerinin yeni nesili yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sektörün geleceği konusunda pozitif düşünenlerdenim işini layıkıyla yapan herkesin amaçlarına ulaşabileceğini düşünüyorum,
biz Türk halkı olarak her şeye her duruma çok çabuk adapte olan bir milletiz. Her türlü şartlarda bütün zorlukları bir şekilde aşabilen bir toplumuz.
Sizin bu sektörle ilgili gözlemlediğiniz sorunlar nelerdir?
Sektörün en büyük sıkıntılarından biri aşırı rekabetten doğan çok düşük fiyatların olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun çözümünü sorarsanız, çözümüde yok. Toplantılar yapılır, herkes fiyatları konuşur ama sonrası yine hep aynı. İşin komiği toplantılarda en çok konuşanlar fiyatları en çok kıranlar oluyor konuşarak günah çıkartıyorlar sanırım.