224kablo
Sektörel

ERTUĞRUL GÜVEN GECEDE KAZANDIĞI HEDİYE OTOMOBİLİ BURSA HEMOFİLİ DERNEĞİ’NE BAĞIŞLADI

4M Altın Elektrik’in 40. yıl gecesinde verdiği hediyelerden biri olan otomobilin talihlisi Güvensan Elektrik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Güven, hediyeyi Bursa Hemofili Derneği’ne bağışladı.

Bu mutlu gecede hediyesini alan Ertuğrul Güven, herkese örnek olacak güzel bir hareketle bu hediyeyi daha da anlamlı kıldı. Otomobili Bursa Hemofili Derneği’ne bağışlayan Ertuğrul Güven, Mesut Altın ve Dernek Başkanı Dr. Adalet Meral Güneş bir araya gelerek hemofili hastalığına dair bilgi alışverişinde bulundu.

ERTUĞRUL GÜVEN KİMDİR?

Ben 36 yaşındayım. Bursa’da tesisat ve elektrik işleri yapıyorum. İki tane çocuğum var. Bu benim hayatımda maddi olarak kazandığım en güzel hediyeydi, en güzel şekilde değerlendirmek istedim.  Bu yüzden Hemofili Derneği’ne bağış yapmak doğru geldi.

NEDEN HEMOFİLİ DERNEĞİ?

Derneği tanımıyordum, bu bağışın gerçekten işe yarayacağı bir yere gitmesini istiyordum. Mesut Altın’ın önerisiyle tanıştım. Artık tanıyorum ve bundan sonra hem kendim hem çevremdekilerin yardım yapması için mücadele edeceğim.

DERNEK BAŞKANI DR. ADALET MERAL GÜNEŞ;

Bursa Hemofili Derneği olarak bugün çok güzel bir günü kutluyoruz. Derneğimize bir araç bağışı oldu. Bursa Hemofili Derneği; Bursa’da kalıtsal kan hastalığı olan Hemofilili ve diğer nadir faktör eksikliği olan hastaların kendileri ve yakınları için kuruldu. Derneğin en önemli amacı hastaların tedaviye uyumlarını artırabilmek ve yeni gelişmelerden faydalanabilmeleri. Bu amaçla her yıl bir kamp yapıyoruz. Bu seneki kampımız yine Haziran ayında olacak. Hem hastalarımızı hem ailelerini eğitiyoruz bu kamplarda. Bursa’da şuanda hastaneler arası hep birlikte kurduğumuz konseylerle hastalarımızın durumlarını tartışıyor ve tedavi üretiyoruz. Bu konseyde;  Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dörtçelik Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Hemotolog ve hocaları bulunuyor. Problemi olan hastaların bu konseylere başvurmalarını özellikle rica ediyorum.

MESUT ALTIN

Bizim 40. Yılımızda verdiğimiz bir takım hediyeler vardı.  Bunlardan biri de Ertuğrul Bey’e çıktı. Aradı beni ve bu aracı bağışlamak istediğini, fayda sağlamak istediğini söyledi. Ben yaşadığım mutluluğu kelimelerle anlatamam, zaten telefonda bunları duyduğumda birkaç saniye kendime gelemedim. Kardeşime bu güzel desteğinden dolayı çok teşekkür ederim, bu herkese örnek olması gereken bir davranış.