224kablo
Röportajlar

ERAN ELEKTRİK SEKTÖRDE EMİN ADIMLARLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

  • Kendinizi tanıtır mısınız?

İsmim Burak Yapar aslen Sivaslı olup 1998 yılında İstanbul Bakırköy’de doğdum. Haliç Üniversitesi İnşaat Teknolojisi bölümünden 2020 yılında mezun oldum.​

  • İş hayatınız nasıl başladı?

İş hayatım 14 yaşında yaz dönemi ve okul dışındaki zamanlarımda aralıklı olarak Karaköy’de çırak olarak başladı. Tam zamanlı çalışma hayatım ise 2020 senesinde üniversiteden mezun olduktan sonra Eran Elektrik’te satış danışmanı olarak başladı ve şuan firma müdürü olarak devam ediyor.

 

  • Firmanızın kuruluşu ve faaliyet konuları nelerdir?
    Firmamız 1979 yılında Karaköy’de toptan elektrik malzeme satışı yapan bir firma olarak kurulmuştur. 2018 senesinde Ataşehir’e taşınan firmamızın toptan elektrik malzemesi dağıtım, tedarik ve perakende satış olarak devam etmektedir.
  • Bayilikleriniz nelerdir? 
    Bayiliklerimiz Öznur kablo, Ack Aydınlatma, Mıp İnterkom, Legrand shop şeklindedir.

 

  • Üretim / hizmet yelpazenizden bahseder misiniz?
    Firmamız çözüm odaklı çalışıp müşterilerinin işlerinin ve imalat tedarik zincirinin aksamaması için uygun fiyatlı ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet vermektedir.

 

  • Hangi bölgelerde faaliyet gösteriyorsunuz?
    Türkiye’nin her bölgesine malzeme satışımız olup ağırlıklı olarak İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Düzce, İzmit, Sakarya bölgesine hizmet vermektedir.

 

  • Sektörünüzde pandemi sonrası beklenen ekonomik canlanma gerçekleşti mi? 
    Hayır, pandemi dönemi sürekli inişli çıkışlı olduğu için hala istenen tempoya ulaşmış değiliz.

 

  • Pandemi sebebiyle geçirilen bu zor günlerde küçük ölçekli firmalara tavsiyeleriniz var mıdır?
    Firmalara tavsiyem; pandemi sürecinde ve öncesinde ürün cinsi/satış dengesini iyi etüt etmeleri. Pandemi döneminde alacakları stokları geçmiş satışlara dayanarak yapmaları onları gelecekteki belirsizliklere hazırlıklı kılacaktır.

 

  • Diğer firmalardan sizi önde tutan özellik nedir?
    Firmamızda her zaman stok olmayan ve ürün gamımızda bulunmayan ürünler dahil müşteri memnuniyeti ve iş aksatmamak odaklı hizmet vermek firmamızı diğer firmalardan ayrıcalıklı kılmaktadır.

 

  • Sektörün gelişimi ile ilgili neler söylemek istersiniz?
    Firmalarda çalışan personelin ve yönetim bölümünün sosyal yaşantısı ve hayat tecrübesi ufkunu genişletip, vizyon katacağından dolayı alanında kişisel gelişimler sektöre de olumlu olarak yansıyacaktır.

 

  • Firmanızın kalite çizgisini nasıl geliştiriyorsunuz?
    Her geçen gün marka ve ürün yelpazemizi genişleterek çeşitlilik, uygun fiyat ve kaliteli malzeme üçgenini her geçen gün büyüterek firmamızın kalitesini yukarıya taşıyoruz.

 

  • İhracatınız var mı? Varsa en çok hangi ülkelere ihraç ediyorsunuz?
    Evet var. Kazakistan, Rusya, Irak ve Türkmenistan en çok ihracat yaptığımız ülkeler.

 

  • Firmanızın kısa ve uzun vadeli hedefleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?
    Firmamızın kısa vadedeki hedeflerimiz ürün çeşitliliğini artırmak. İleriye dönük uzun vadede gelecek hedefleri ise daha fazla müşteri kitlesine ulaşıp, daha kurumsal bir firma yapısına bürünüp, aksaklık ve yanlışları minimalize edip müşterileri ve çalışanlarına daha memnun bir çalışma ortamı sağlamaktır.