224kablo
Sektörel

EMSİAD, Cumhuriyet’in 100. yılını coşkuyla kutladı

Emsiad, Meyra Palace Hotel’de Cumhuriyetimizin 100. yılını ve kuruluşunun 19. yılını kutlamak amacıyla düzenlediği baloda elektrik sektöründe olan iş adamlarının  Emsiad derneği çatısı altında gece de toplandılar. Sponsorlar, Doğayen üyelere, eski başkanlara tek tek plaketleri verildi. Ünlü şarkıcı Hande Ünsal’ın da bulunduğu gece de şarkılarıyla misafirleri coşturdu. Gecenin asıl amacı derneğe üye olan iş adamlarını bir araya getirip, tanıştırmak olduğunu söyleyen Emsiad yönetim kurulu başkanı Hikmet Alabıcak, ” Derneklere herkesin önem göstermesini ve buralara üye olarak güç katmaları çok önemlidir.” Son döneminde olduğunu belirten Alabıcak,  “Aday olmayı düşünmüyorum, bayrağı daha yukarıya taşıyacak daha heyecanlı, daha hevesli arkadaşlarımıza devrediyorum.” dedi.

"İlk meşaleyi biz yakmak istedik”
29 Ekim’e daha zaman olmasına rağmen Cumhuriyetimizin 100. yılını  öne alıp kutlayan Emsiad derneği kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Hikmet Alabıcak ve Deniz Karamercan “İlk meşaleyi Türkiye genelinde biz yakmak istedik, yılın her ayına yayılan bir eğlence olsun dedik. Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz, nice yüzyıllarımız olsun” diyerek açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıktılar.
"100 yıl aslında milletlerin tarihinde uzun bir süre değildir." diyen Alabıcak, "Türkiye Cumhuriyetinin genç yaşına rağmen son derece sağlam kökler oluşturduğunu görmek bizler için büyük bir iftihar meselesidir. Bu zaman zarfında Türkiye siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal alanlarda çağdaş standartlarının yakalamasına yönelik büyük adımlar atmış olup birçok konuda dönüşüm başarmıştır. Bizlerde iş insanları olarak bu dönüşüme gelişime katkıda bulunmak hedefiyle yılmadan çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Düzenlenen baloda ünlü şarkıcı Hande Ünsal, popüler şarkılarını seslendirdi. Hande Ünsal’ın sahne performansı davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca gecede 2022 yılında İstanbul'da düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda dünya şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'na ödül verildi.