224kablo
Sektörel

EMO BURSA'DA KATILIMCI MÜHENDİSLER GÖREVE DEVAM EDİYOR

EMO Bursa Genel Kurulu 10 Şubat 2018 Cumartesi günü Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum Salonu’nda ve seçimleri de 11 Şubat 2018 Pazar günü şube merkezinde gerçekleştirildi. İki listenin yarıştığı seçimlerde Katılımcı Mühendisler; Yönetim, Şube Denetçisi ve  Delege listelerinin tamamında  kazanan taraf oldu.

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 16. Dönem Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri, Burak Özgen, Sedat Gökmenoğlu, Şerife Vatansever, Halil İbrahim Bakar, Mutlu Yılmaz, Ömer Çetin ve Mehmet Can`dan oluştu.  Yönetim Kurulu yedek üyeleri olarak da Ömer Adışen, Esra Kılıç, Mustafa Uzel, Osman Aykut Başkan, Mert Ünler, Burak Köy ve Alperen Elmalı seçildi. Seçimler sonucunda Tunç Aladağlı, Aytaç Sevim ve Ozan Yeşilkaya şube denetçileri olarak belirlenirken, Berfu Özkan, Sercan Özkıyıcı ve Anıl Güncan da yedek denetçi oldu.

Seçimlerin ardından gerçekleştirilen ilk toplantıda yönetim kurulu görev dağılımlarını gerçekleştirdi. Başkan Burak Özgen, Başkan Yardımcısı Mehmet Can, Yazman Halil İbrahim Bakar, Sayman Ömer Çetin, yönetim kurulu üyeleri ise  Sedat Gökmenoğlu, Mutlu Yılmaz ve Şerife Vatansever olarak belirlendi.

‘’HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANAN, ÇAĞDAŞ, LAİK, DEMOKRAT VE YURTSEVER BİR EKİBİZ’’

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 16. Dönem Yönetim Kurulu  Başkanı Burak Özgen ilk mesajında;

“Bizler bu dönemde de ülkemize, halkımıza ve üyelerimize karşı, sorumluluklarımızı kaldığımız yerden devam ederek yerine getirmek için, üyelerimizin, mesleğimizin, odamızın, ulusumuzun hak ve çıkarlarını koruyarak geliştirmeyi hedef alacağız. Şubemizde geçmişten bugüne kadar sürdürdüğümüz birlikteliğimiz ve temel ilkelerimizle, odamızın tüzük ve yönetmelikleri çerçevesinde, geleneklerine saygılı, genç, deneyimli, emekten yana politikalar üreten, hukukun üstünlüğüne inanan, eylem ve düşünce birliği oluşturmak açısından Şube Danışma Kurulu’nun önerisi ve eğiliminin önemli olduğunu savunan, çağdaş, laik, demokrat ve yurtsever bir ekibiz” ifadelerini kullandı.

Katılımcı mühendisler olarak; TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin kuruluşundan bu güne süre gelen yönetim anlayışının ve oda geleneklerinin temsilcileri olduklarını belirten Özgen, “TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 10 - 11  Şubat 2018 tarihlerinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul ve Seçimleri’ne katılan tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

 ‘’ÜLKEMİZİN DOĞAL KAYNAKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNİN, İTHAL ENERJİ KAYNAKLARINA OLAN BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASININ DOĞRU ENERJİ POLİTİKALARI İLE BAŞARILACAĞINA İNANMAKTAYIZ.’’

Burak Özgen; “Bizler dün olduğu gibi yarın da, ulusal bağımsızlığımızı ve laik cumhuriyetimizi koruyan, meslek ve meslektaş sorunlarının, ülkenin ve halkın sorunlarından ayrılmayacağını kabul eden, üyelerinden ve bilimsel çalışmalardan aldığı gücü, yine meslektaş sorunlarının çözümüne, ulusal çıkarlarımız ve kamu yararına kullanan, mesleki gelişimi, bilimsel çalışmaları ve meslek etiğini esas alan, kamusal denetimi savunan ve uygulanması için çaba sarf eden, kamu hizmet alanlarının piyasalaştırılmasına ve özelleştirilmesine karşı duran, güvenceli yaşamı ve güvenceli çalışma hayatını savunan, insanlık onurunun korunmasından yana, insan hakları ihlallerine karşı, devrimci, demokrat ve yurtsever karakterli, bir ekip olarak çalışmaya devam edeceğiz. Temel çalışma alanı; enerji, elektronik,  iletişim, bilişim, biyomedikal ve otomasyon olan üyelerimizin özlük hakları, örgütlenmeleri ile mesleki çıkarlarını savunmada, şubemiz örgütleyici konumda olmasına devam edilecektir. Ülkemizin doğal kaynaklarının değerlendirilmesinin, ithal enerji kaynaklarına olan bağımlılığın azaltılmasının doğru enerji politikaları ile başarılacağına inanmaktayız.’’ Dedi.