224kablo
Sektörel

Elektrik sektörü duayeni Best Elektrik

Aydınlıktan bahsederken aslında karanlığımı anlatırız?

Doğada her şeyin diyalektik olduğunu düşünürsek, aslında tüm izahatları da bir şeyin zıttı ya da olmayanı üzerinden mi anlatırız? Elbet de, güzelliği anlatırken çirkinlikten bahsetmemek, iyi olanı konuşurken kötü olandan söz etmemek olası değil. 
Beyazın tarifi siyah üzerinden anlatılır yaşam ölüme istinaden açıklanır. Savaştan bahsederken belki de barışı anlatıyoruzdur. 
Yani yaşam da her şey aslında karşıtının referansı üzerinden var olur anlatılır ve anlamlandırılır.
Aydınlatmada karanlık önemli bir unsurdur, tiyatral ışık dramatik ışık dediğimiz tanımlamalar tamda bunu anlatır. Uygulama yapılan alanlarda karanlığa da yer verilir, karanlıktan referans alarak hangi bölgenin aydınlık hangi bölgenin ışıksız kalacağına karar verilir. Projemizi böyle anlatmak daha akılda kalıcı olacağına kanaat getirdik. Karanlık aydınlatmamızın çerçevesi olur ve bazı yerlerde, bir kontör oluşturur bazen de gizem. Bestar oculus serisini bu zıtlık bu referans üzerinden tasarladık ve ürettik. Önce gövdeyi sonra da onun alt üst zıtlıklarını tasarladık.  Gövdeleri siyah, beyaz ve gri renk ürettik alt kapakları ise zıt renklerden yaptık. 
Ürünün en önemli görünümünü sağlayan ağız ringlerinde ise cnc de işlenmiş özel renklere bürünmüş kaplamalı inner ring aout ringlerle onları biraz şımarttık.