224kablo
Haberler

Elektriğe zam

Elektriğe konutta yüzde 9, sanayide yüzde 14 zam yapıldı. Yeni fiyatlar yarından itibaren geçerli olacak. Elektriğe zam haberi, BOTAŞ'ın elektrik üretim santrallerinin kullandığı gazın fiyatına yüzde 49 zam yapmasından sonra geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) elektrik fiyatlarına kilovatsaat başına yüzde 9 ila yüzde 14 zam yapıldı.
EPDK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni fiyatlar 1 Ağustos ayından itibaren geçerli olacak.
Buna göre, vergi ve fonlar dahil perakende elektrik satış tarifelerinde, enerji maliyetlerinde gerçekleşen artışlar sebebiyle meskenler için yüzde 9, diğer tüketiciler için yüzde 14 artışa gidildi.
Elektrik fiyatlarına en son 1 Nisan'da yüzde 2,89 zam yapılmıştı.
Yüksek zamma tepkiler

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğal gazın fiyatına 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yaptığı yüzde 49,5'lik zamma ilişkin, "Eli her zaman taşın altında olan sanayicimiz, zorlu ve rekabetçi iç ve dış koşullara karşı fedakarca mücadele verirken, enerjiye yapılan bu yüksek zam karşısında elektrik çarpmış gibi adeta büyük bir şok yaşamaktadır" ifadesini kullandı.
Bahçıvan, BOTAŞ’ın, her açıdan rasyonel olmayan bu kararını ivedilikle gözden geçirmesini, sanayi ve sanayici adına talep ettiklerini bildirdi. (Yeni Şafak)