224kablo
Haberler

DOKUNMATİK MODÜLER AYDINLATMA SİSTEMİ HELİOS

Helios aydınlatma sistemi geliştiricilerinin yeni tasarımı ile kullanıcılar, bir alanın iç mimarisini ışık kaynağına çevirebilme imkanına sahip. Şık bir iç mimari tasarlamak ve bunu aydınlatmayla bütünleştirmek amacıyla geliştirilen altıgen geometriye sahip Helios modüllerinin her biri 4.3 inc genişliğe ve 0,4 inc kalınlığa sahip. Bu altıgen birimler herhangi bir alanı kaplayacak biçimde bir araya getirilebiliyor ve dokunarak tek tek açılıp, kapatılabiliyor. Aç-kapa işlemi her parçaya dahil edilen bir kapasitif dokunmatik sensörler aracılığıyla sağlanıyor.

6,3 watt gücünde olan her bir ünite 40W’lık akkor ampul veya 6W’lık LED ampul ile hemen hemen aynı parlaklığa sahip. Modüllerin her biri 400 lümen aydınlatma sağlıyor. Tek bir devrede 105 modüle kadar birleştirme yapılabiliyor.

Modüller duvara nasıl yapışıyor?

Çivi veya yapışkan bantlarla duvara monte edilebilir ve her birinin kenarlarına gömülü küçük mıknatıslar vasıtasıyla modüller kendi içinde birbirine bağlanırlar. Bileşenler arasındaki fiziksel bağlantıyı oluşturan mıknatıslar, elektriğin bir parçadan diğerine geçmesine de izin veriyor. Büyük kurulumlarda, güçlü bir başlangıç noktası sağlamak için en azından merkezi modüllerin çivi kullanarak duvara monte edilmesi öneriliyor.

Dokunmatik modüler aydınlatma sistemi Helios için Kickstarter kampanyası ile destekçi toplandı. Teslimat işlemlerinin işleminin Nisan 2017’de gerçekleşmesi planlanan Helios’ın satış fiyatı talep edilen modül sayısına göre farklılık gösteriyor. 15 modül ve 1 güç kaynağının bulunduğu paketin fiyatı 103 £ olarak belirlenmiş.