224kablo
Röportajlar

Doğuş Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Eyisabancı

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
İsmim Fethi Eyisabancı 1974 yılında bu mesleğe çıraklık ile başladım 24 yıl aynı firmada çalıştıktan sonra işveren olarak mesleğe atıldım. 3. Çocuk babasıyım. Şuanda Doğuş Elektrik A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı yapmaktayım. Çıraklık ile birlikte 44 yıldır bu sektörün içerisindeyim.
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Başka sektörde faaliyetimiz bulunmamaktadır.
3. Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
Dayımın Elektrik Mühendisi olması, onu iyi gözlemlemem ilgi alanlarımı bu yönde arttırdı. Bu neden ile bu sektörde yer aldım. 
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Sektöründe kurulduğu günden itibaren "Elektrik Malzemeleri" tedarikçisi olarak konumlandıran firmamız faaliyetine 1974 yılında "Özcan Diler - Elektrik Mühendisi" firması adı altında başlamış olup 1998'de yeniden yapılanmaya giderek ''Doğuş Elektrik A.Ş.'' ismiyle bugünkü şirket yapısının temeli atılmıştır.
Günümüzle kıyasladığımızda ilk sıralarda sadece ''Elektrik Malzemeleri Tedarikçisi'' olarak çalışmalarına başlayan ve firmamız bu alanda günümüze geldiğimizde ise distribütörlüğünü yaptığı üretici firması ve ürün yelpazesini daha da çeşitlendirmesinin yanı sıra iştigal alanına ''İç Montajlı Pano imalatı ile Altyapı ve Üstyapı Endüstri Taahhüdü kollarını da ekleyerek sektöründe çağın gerekliliklerine ayak uydurarak başta bulunduğu coğrafya içerisinde söz sahibi firmalar içerisindeki yerini almıştır.
Firmamız Doğuş Elektrik A.Ş. Gaziantep'te Yeni Otogar civarındaki 3000 m2 açık ve 5000m2 kapalı alanı olan yeni yerleşkesinde Temmuz 2014'te taşınarak daha iyi, daha hızlı ve daha rahat hizmet vermek adına faaliyetine devam etmektedir.
Malzeme Satışı, Özel Taahhüt Genellik Endüstri Projeleri, Proje Uygulamaları gibi hizmetlerimiz bulunmaktadır.
5. Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
Ulusoy Markalı Hücre ve Köklerin montajları, değişimleri, dağıtım ve kompanzasyon panosu imalatlarımız bulunmaktadır.
6. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz?
Şuan yeni bir şube açma gibi bir düşüncemiz yok.
7. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Öncelikli amaçlarımızdan bir tanesi müşteri memnuniyeti sağlamak ve satış sonrası hizmetlerimizde kusursuz yakalamak olduğundan dolayı müşterilerimizden olumlu geri dönüşler almaktayız.
8. Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Firmamızın fiyat tekliflerine hızlı dönüş yapmamız ve zengin malzeme stoğumuz sayesinde derhal teslim sağlamamız bizi bir adım öne çıkarmaktadır.
9. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz
Kendi iştigal alanımızda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, her daim zengin ürün çeşitlerimizden dolayı da iç Anadolu ve ege bölgesine malzeme satışlarımız olmaktadır.
10. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Sektörümüz her zaman ilgi ve alaka ihtiyaç duyulan dinamik canlı bir sektör. Fakat 2018’in 8.ayından beri hep beraber yaşamakta olduğumuz kriz maalesef bizim sektörümüzü de zayıflatmıştır. Bizde kendimize göre bazı tedbirler alıp bu krizi bir an önce bertaraf etmeyi planlıyoruz.
11. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Elektrik sektöründe 1974’den beri hizmet vermekteyim. 
12. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Yeni neslin sektörümüze ayrı bir çalışma dinamik ve heyecan getirmiştir. İkinci kuşak bizim şirketimize çok olumlu katkılar sağlamıştır. 
13. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şirketimiz ile ilgili gelecek planlarımızla kendimizi daha da geliştirerek kurumsallaşmayı ön planda tutarak, her zaman olduğu gibi kalite, teknoloji ve insan sağlığını daha çok düşünerek, ihracatımızı arttırarak sağlam bir şekilde yol izlemeye devam edeceğiz.
14. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Sektöre yeni girecek genç arkadaşlarımıza önerimiz, öncelikleri müşteri memnuniyetini sağlamak olmalı, satış ve satış sonrası hizmeti sağlayarak devamlılığı sürdürmelerini, hızlı dönüşler sağlamalarını ve risk almamalarını tavsiye ederim.