224kablo
Haberler

Dayanışma Güç Demektir

Sn. Ceyhun Yalçın Firmanız faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz ?

Yalçın elektrik 1994 yılında kurulmuş ve yirmi beş yıldır bursa sanayisinde hizmet vermekte olan bir firma. Faaliyetlerimiz içinde birçok hastane ve AVM projesinin enerji yatırım projeleri üstlenmiştir. Halen benzeri projeler ve sanayii kuruluşuna proje bazlı uygulamalar ve malzeme temini konusunda hizmetler vermeye devam etmekteyiz.

Sektörün öncü firmalarından biri olarak pandemi sürecini nasıl geçirdiniz?

Pandemi sürecinde, öncelikle işletmemizde hastalık riskine karşı gereken önlemlere harfiyen uyulması için yeni düzenlemelere gittik. Maske ve hijyen malzemelerinin çalışanlarımıza dağıtımı başta olmak üzere, dezenfektasyon kullanımı ve sosyal mesafe uygun çalışma alanları oluşturduk. Bu esnada çalışanların yıllık izinlerinin kullanımını sağlayarak,  mesai günü olan cumartesi günleri çalışmayı iptal ettik. Böylelikle servis kullanımı ve diğer ortak alanlarda sağlıklı bir ortamın oluşması kolaylaşmış oldu. Hatta çalışanlarımıza gelecekteki çalışmalarına mahsuben olmak üzere dahi gereken maddi destekleri sağlamaktan geri durmadık. Çünkü yetişmiş elemen ve istihdam gücümüz firmamız için her zaman önceliklerimizin arasında yer almıştır.

Pandemi sonrası için ekonomik değerlendirmeniz nelerdir?

Tabi bu dönemin ekonomik yansımaları sektörün tümüne olduğu gibi bize de oldu. Çalışmadan geçen ya da verimsiz çalışma ile geçen bir dönemi geri bıraktık. Fakat şirketimiz. Özellikle beklemeye alınan yatırımlar ve ekonomik açılımlın sağlanması ile birlikte 2020 sonlarına doğru ciro kaybı yaşamadan bu surecin tamamlanmış olacağını umuyorum. Buradaki en güçlü yönümüz uzun yıllardır bu pandemi döneminde yetişmiş personelimiz tedarikçilerimiz ve müşterilerimiz ile dayanışma içinde bir dönem geçirmiş olmamız. Yaşanan krizin içinde çıkacak fırsatlara hazır olmak gerektiğine inanıyorum

Yeni dönemde Dijitalleşmenin sektörünüzde tedarik ve satış zincirinde ne tür değişimler yaratacağını düşünüyorsunuz?

Hizmet sektöründe olduğumuz için internet alt yapısı ve donanım gibi konularda bizim sahada olan tecrübemiz ve bilgi birikimimizi iyi kullanmak firmamız için de avantaj olacak. Dijitalleşmenin şirket içi ve müşteri ilişkilerinde öncelikli olacak. Gerek arşiv görüntüleme ve sahada yaptığımız imalatların arşivlenmesi bizim için çok önemli. Bunların bulut sistemlerinde saklanması ileride çıkabilecek olası sorunların tespiti bakımdan çok önemlidir. Bunun yanında dijital dünyanın bizi yönlendireceği yeni alanlara adapte olmaya çalışıyoruz. Yenilikleri takip edeceğiz. Sektörümüzde online satış siteleri de etkili olmaya başladı. Ancak endüstriyel alanda henüz yoğun bir kullanıcısı yok. Çünkü ürün satın almalarının nihai olarak bir uzman tercihine bağlı olarak yapılması gerekliliği nihai kullanıcı için bağlayıcı bir unsur.  Ürünlerin uygulama esaslarına göre seçilmesi gerekiyor. Bu da teknik açıdan ürün odaklı teknik desteği zorunlu kılıyor.

Bu geçtiğimiz dönemde iptal edilen fuarlar etkinlikler lojistik operasyonların kalıcı hasarları olacak mı?

Tabi ki bu süreçte iptal edilen fuarlar, organizasyonlar oldu. Bunlar sektör iletişimi pazarlaması açısından bir takım eksiklikler yarattı. Bunun yarattığı eksikliklerin önümüzdeki günlerde giderilmek üzere yoğun bir çalışamaya girileceğini düşünüyorum tabi. Ancak bu alanlarda dijitalleşme sanal fuarcılık konusunda artacak. Bu nedenle dijitalleşmiş sanal fuarlara dijitalleşmiş müşteri ziyaretlerine hepimizin hazırlıklı olması gerekiyor.