224kablo
Sektörel

Conacx Pano’dan dünyada bir ilk; Yangın söndüren elektrik panosu - Fireproof En değerli varlıklarımızın, bir kıvılcımla yok olup gittiğini hiç düşündünüz mü?

Malatya OSB’de üretim yapan Conacx Pano, 2 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonrası dünyanın ilk yangın söndürme özelliğine sahip elektrik panosunu üretti.

Yuvam elektrik olarak 1975’den beri yarım asra yakındır hizmet etmekden onur ve gurur duyduğumuz sektörümüze yeni markamız Conacx Pano Fireproof modelimizin ar ge çalışmlaları tamamlandı.
Conacx Pano olarak, elektrik panoları içinde çıkan yangınları kendi kendine söndürebilen dünyanın ilk elektrik panosu Fireproof’un Ar-Ge sürecini tamamladı ve seri üretime başladı. Ar-Ge aşamasının 2 yıl sürdüğünü söyleyen Conacx Pano Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldaş, süreci şöyle anlattı: “Elektronik cihaz kullanımı ve dijitalleşmenin artmasıyla elektrik panolarına binen yük artıyor. Bu da beraberinde pano kaynaklı yangınları getiriyor. Resmi verilere göre; Bir yıl içerisinde çıkan yangınların %32 si,hasarın ise %80 i elektrik pano kaynaklı yangınlar oluşturuyor,bunun sonucunda ise 157 mil-yon348 bin liralık maddi hasarın ,122 mil-yon 774bin liralık  kısmının sebebi kolaylıkla önlenebilen, elektrik kaynaklı yangınlar. Kablo bağlantı noktasındaki gevşeklik, yanlış kablo ve sigorta tercihi gibi sebeplerden meydana gelen bu yangınlarda hem can hem de mal kaybı yaşanıyor. Co-nacx Pano  olarak sorumluluk hissiyle başladığımız çalışmalarda, 2 yılın sonunda elektrik panosunda çıkan yangını, en hızlı şekilde pano içinde söndüren bir sistem geliştirdik. Fireproof ismini verdiğimiz panomuzun tüm projelerde kullanılacak şekilde hazır hale getirdik.” 

Yenilikçi yangın önleme teknolojisi;
Fireproof içinde kullanılan boya ve cam gibi parçaların alev almaz malzemelerden üretildiğine dikkat çeken Hakan Güldaş, pano içindeki tüm, kablo ve sigorta gibi aksesuarların da özenle seçilmiş kaliteden ödün vermeyen global markaların ürünleri kullanılarak geliştirildiğini söyledi. Fireproof’un yangın söndürme tertibatıyla fark yarattığını dile getiren Güldaş, “Isıya ve aleve dayanıklı geliştirdiğimiz Elektrik panosu içine özel bir malzeme yerleştiriyoruz. Dış katmanı yanıcı olan bu malzemenin içinde binlerce mikro kapsül topu barındıran özel bir malzeme bulunuyor. Aktivasyon sıcaklığına ulaştığında mikro kapsül kabuğu patlar ve içindeki yangın söndürücü sıvı maddeyi ,gaz olarak boşaltır, ve yangın oluşumu çok hızlı bir şekilde önlenir,yenilikçi yangın önleme tek-nolojisine sahip olan mikro kapsüllerin polimerik kabuğu ,yangın önleyici bileşiği uygun şartlarda 5 yıl çalışmaya hazır durumda tutar ve aktivasyon sıcaklığa ulaşmasını önler.Böylelikle önce  canımızı,sonrasında ise mal varlıklarımızı koruyoruz” sözleriyle sistemin işleyişini anlattı.

Hedef önce Türkiye sonra global pazar
Malatya 1.OSB’deki 7 bin metrekarelik fabrikada seri üretimine başlanan Fireproof, yakın zamanda satışa sunulacak. “Ürünümüzü gelecek günlerde fuarlarda görücüye çıkaracağız ve Fireproof’un sadece Türkiye’de değil tüm dünyanın çok ihtiyacı olduğuna ve satacağına inanıyoruz” diyen Güldaş, “Dünyada benzeri dahi olmayan Fireprof, insan yoğunluğu yüksek olan hastane, AVM, okul, iş merkezi, yurt,fabrika ve metro istasyonu gibi noktalarda kullanılması gereken bir elektrik panosu, Bize elektrik pano projelerinin gelmesiyle birlikte o projeye Conacx Pano fireproof panomuzu  tüm sisteme uygulayarak ve ürettiğimiz tüm panolarımızı uluslar arası standartlarda test ederek ,igili proje sevkiyatını gerçekleştiriyoruz. İlk etapta hedef pazarımız Türkiye ancak sonrasında insan hayatına çok önem verildiği ülkelerde, büyük satış başarısı yakalayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. Mevcutta ihtiyaçları karşılayabilen ve değiştirilmesine gerek olmayan panolara da Türkiye’nin büyük şehirler olmak üzere birçok ilimizde teknik servis ekibimizle hali hazırdaki panolara keşif yaparak, Fireproof dönüşümü yapabiliyoruz.’’