224kablo
Sektörel

CHINT, Avustralya'nın Güneş Enerjisi Pazarını Güçlendirmek için GreenGold Energy ile Çalışıyor

Avusturalya yılda yaklaşık 2000 saat güneş ışığı alma kapasitesi ile güneş enerji potansiyeli yüksek ülkelerden bir tanesidir.  Artan elektrik tüketimi ile oluşan enerji talebini karşılamak adına hükümetin katkıları ile güneş enerjisine talep arttı ve yatırım yapılacak cazip bir ülke olarak öne çıkmaya başladı. Bu bağlamda güneş enerjisi ekipmanları da burada büyük bir pazar potansiyeline sahip oldu. Solar sistemler ve GES alanında uzun yıllardır faaliyet gösteren ve global ölçekte önemli bir pazar payı sahibi olan CHINT Global, faaliyetlerine Avustralya’da da hız kesmeden devam etmektedir.
2013 yılında, CHINT Grup kuruluşlarından biri olan CHINT Solar, Avusturalya’ya güneş enerji modülleri ihraç etmeye başladı. 2018'de Adelaide'de il yerel ofis kurularak Avustralya güneş enerji pazarını genişletmek ve canlandırmak için bir ekip oluşturdu.
Küresel enerji ve güç için yenilikçi ve entegre teknolojiler sunmaya kendini adamış bir çözüm sağlayıcısı olarak CHINT Global, GreenGold Energy tarafından gerçekleştirilen 1074 Copper Coast Highway 5 MW Güneş Enerji Santrali projesini kazanarak önemli bir başarıya imza attı.  CHINT Global Asya Pasifik ekibi, projeyi neredeyse bir yıllık gibi kısa bir sürede tamamlamak için inanılmaz bir efor ile çalışıyor. E-PLAN yazılımı yardımıyla, projenin çizimleri başarıyla tamamlandı.
2020'de nakliye ve ürün desteği, salgın nedeniyle oldukça zor ve öngörülemez bir hal almasına rağmen CHINT Global tüm sevkiyatlarını sistematik ve planlı çalışmalar sayesinde tam zamanında yaptı. Satış sonrası devreye alma, kurulum ve montaj gibi durumlarda ise uzaktan bağlanarak; video aracılığıyla sadece 2 hafta gibi bir sürede tüm işlemleri tamamlayarak önemli bir başarı ortaya koydu. Geçtiğimiz günlerde, elektrikle ilgili ilk testler başarıyla tamamlanarak projenin nihai teslimine doğru atılan en önemli adım da başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu.
GreenGold Energy, Güneş Enerji projeleri için EPC yeterliliğine sahip Avustralyalı bir Güneş Enerji güç istasyonu geliştiricisidir. CHINT Global'in ilk Avustralya Güneş Enerji projesini yürütmek için GreenGold Energy ile yapılan iş birliği, Avustralya güneş enerji pazarının gelişiminde kilit rol oynayan CHINT Global için daha fazla fırsat ve güven oluşturmasını sağlayacağı ifade edildi.  İş entegrasyonu ve endüstriyel gelişim sayesinde tedarik zincirini yükseltmeye, hizmet zincirini optimize etmeye devam eden CHINT Global, özel ihtiyaçlar, teknoloji ve hizmet desteği karşılama kabiliyetini proje özelinde de göstererek müşterilerinden bir kez daha tam not aldı. Avustralya'da yenilenebilir enerjinin inşasında önemli bir yer edinen CHINT Global, güneş enerjisi sektöründeki alanını daha da genişleterek Avustralya'da yeşil enerjinin sürdürülebilir gelişimini teşvik etmek için sektörün önemli oyuncuları ile iş birliklerine devam edecektir.