224kablo
Röportajlar

ÇEBİ PLASTİK FİRMA SAHİBİ HÜSEYİN ÇEBİ

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Hüseyin Çebi, 1972 Trabzon Sürmene doğumluyum. Ticaret     Lisesi mezunuyum, 2000 yılında evlendim.
2. İlk iş tecrübenizi merak edi-yoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Elektrik sektörüne 1987 yılında Sanlıtop Elektrik de 3 yıl çırak olarak çalıştım. 1990 yılında babamızın kurmuş olduğu Çebi Plastik’de devam ettim. Başka sektörlerde faaliyet göstermedim.
3. Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
Rahmetli babamız Hasan Çebi’nin Elektrik sektöründe olmasından dolayı sektöre karşı ilgi duymamdan dolayı karar verdim.
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Firmamız plastik, elektrik malzemesi üzerine üretim yapmaktadır. Aynı zaman da çeşitli elektrik malzemelerinin ve aydınlatma ürünlerinin pazarlamasını yapmaktayız.
5. Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
Plastik elektrik malzemesi olarak kasa, buat, termoplastik, buatlar, dübeller, sigorta kutuları, kombinasyon panoları, Abs gövdeli dağıtım panoları vb. çeşitli ürünler üretiyoruz.
6. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
Üretici firma olmamızdan dolayı şube açmayı düşünmediğimiz gibi üretimimizi geliştirmek için mücadelemizi vereceğiz.
7. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Müşterilerimizden genelde olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çünkü yılların vermiş olduğu düzgün çalışmalar neticesinde geri dönüşlerimizin hep olumlu olduğunu görüyoruz.
Firma olarak müşterilerimizin sadece cebindeki ile değil de kalplerini kazanmak için mücadele ediyoruz ve bunu da başardığımızı görüyoruz.
8. Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Diğer firmalardan bizi ayıran özellik deyince bizler bunca yıllık ticaretimize zarar vermemek için dürüst bir şekilde kaliteli üretim yaparak ve hizmetimizle ayrıcalıklı olduğumuzu düşünüyoruz.
9. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Türkiyenin % 85’ine hizmet vermekteyiz.
10. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz
Sektörümüz çok hareketli ve güzel bir sektör. Ekonomik dengeler yerine oturduğu zaman daha güzel şeyler olacağına inanıyoruz.
Sektörümüzün geleceğinin önü açık ve devamlı yenilikçi kendini güncellemekte olan bir yapı içerisinde ilerlemekte olan bir     sektördür.
11. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Elektrik sektöründe 41 yıldır hizmet vermekteyiz.
12. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Sektördeki en büyük sıkıntı yeni neslin tamamen hazırcı olduğunu ve mevcut işlerin devamını sağlayacağını hiç tahmin etmi-yorum. Çünkü tamamen teknoliji     üzerinde eğilim yapmaları ve tamamen tüketim toplum adayı olmak için mücadele etmelerinden dolayı sektöre bir katkılarının olmayacağı görüşündeyim.
Bizim zamanımızda bir şeyleri üretmek pazarda yer bulmak için mücadele vardı. Şimdi ki nesilde bu bahsettiğim mücadeleyi         görmüyorum.
13. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şirketimizle ilgili gelecek planlarımızı anlatmakla ve yazmakla bitmez. Ürün gamımızı arttırmak kaliteyi ucuza mal ederek hizmet vermek, Ülkemize katma değeri yüksek üretimler yaparak katkıda bulunmaktır.
Devlet yetkililerimizin üretime destek vermeleri ve yerli üreticilere destek olmalarını temenni ediyoruz.
14. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Sektöre yeni girişim yapacak yatırımcılara önerimiz, Teknoloji iyi takip ederek kaliteli ve ucuz üretim yapacak şekilde girişim yapmalarını öneririm. Yapmış olduğu üretimlerinde branşlaşmaları ve markalaşmalarını tavsiye ederiz.
15. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Volt gazetesinde bize bu söyleşi için yer verdiğinizden dolayı teşekkürlerimizi iletmek isteriz. Volt gazetesi sektörümüzün gözü ve kulağı olmuştur. Başarılarınızın devamını temenni eder ve saygılarımızı sunarız.