224kablo
Röportajlar

ÇATALTEPE ELEKTRİK’İN ÖNCELİĞİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Çataltepe Elektrik’in sahibi Sultan Durmuş Volt Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

1. Sizi tanıyabilir miyiz?

1976’da Trabzon’un Of ilçesinde doğdum. 1987’den beri Bursa’da ikamet ediyorum. Mesleğe 1989 yılında İstanbul’da başladım. Daha sonra tekrar Bursa’ya dönüp mesleğime burada devam ettim. İlk firmamı elektrik taahhüt üzerine 1998 yılında Mollaarap’da kurdum.
 

2. Firmanızın kuruluşu ve faaliyet alanları nelerdir?
Şu anki firmamız olan Çataltepe Elektrik’i 2006 yılında beş kardeş ortak olarak kurduk. 19 çalışanımız ile çok çalışarak büyümeye devam ediyoruz. Aynı zamanda daire, yapısal mütehahhitlik ve elektrik taahhütlük işleri de yapmaktayız. İşimizde her daim müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz.

3. Üretim ve hizmet yelpazenizden bahseder misiniz?
Fabrika, okul, konut, ve alışveriş merkezlerinin taahhüt işlerini, elektrik tesisatını üstlenmekteyiz. Satışlarımızda orta ve alçak gerilimde her türlü elektrik malzemesi olmak üzere tüm satışlarımız mevcuttur. Ürün yelpazemizde ise neredeyse tüm markalar mevcuttur. Işıldar, Nade, Bemis, Makel, Panasonic, Günsan, Legrand, Mutlusan, Multitek, Borsan, Netelsan, Ack, Entes, Cata, Mono, Sylvania, Kendal, Siemens, Hes Kablo, Öznur Kablo, Reçber Kablo, Erse Kablo gibi firmalar ile iş birliğimiz devam etmektedir.
 
4. Hangi bölgelerde faaliyet gösteriyorsunuz?
İstanbul, Çanakkale, Sakarya, Konya, Balıkesir, Bursa ve çevre illere hizmet vermekteyiz.

5. Covid-19 sizi nasıl etkiledi?
Süreçte kredi kullanmadık. Kendi sermayemizi kullandığımızdan şu an için bir problem yaşamıyoruz. Pandemi sürecinde işlerimiz çok etkilenmedi. Satışlarımız aynı hızla devam etti ama ödeme alma kısmında maalesef ufak tefek aksaklıklar yaşanıyor. 

6. Şirketinizde Covid-19 virüsü ile ilgili ne tür önlemler aldınız?
Çalışanlarımıza düzenli periyotlarda dezenfektan ve maske dağıtıyoruz. Maskesiz müşteri kabul etmiyoruz. Girişlerde ateş ölçüyoruz. Tehlikeyi en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz.

7. Sektörü genel olarak Covid-19 virüsü ile mücadelede nasıl değerlendiriyorsunuz?
Covid-19 virüsünün küresel bir salgına dönüşmesinin ardından, bireylerin evde kalması ile başlayan süreç üretim ve iş gücünü de önemli ölçüde etkiledi. Birçok sektörün durma noktasına geldiği salgından elektrik ve enerji üretimi sektörü en çok fiyatlama alanında etkilendi. Endüstriyel talebin azaldığı, konut talebinin arttığı bu dönemin uzaması durumunda, sektörde toptan elektrik fiyatlarının düşük seyretmesinin üreticiler üzerinde baskı yaratmasının beklendiğini düşünüyorum.