224kablo
Röportajlar

ÇAĞDAŞ ELEKTRİK FİRMA SAHİBİ SÜLEYMAN GÖKTEPE

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
1974 Afyonkarahisar doğumluyum, evli ve 3 çocuk babasıyım. Afyonkarahisar merkezde bulunan şirketimizi ben ve oğullarım yürütmekteyiz.
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
1986 yılında çırak olarak başladım. Severek yaptığım mesleğime Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarda kendimi geliştirerek sektöre yeniliklerle ilerliyoruz.
3. Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz? Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
Ailemin meslek sahibi olmam isteği üzerine bu sektörde küçük yaşlarda çalışmaya başladım.
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Firmamız Çağdaş Elektrik olarak 2017 yılında Afyonkarahisar merkezde toptan ve perakende olarak hizmete açılmıştır. Öncelik müşteri memnuniyeti ve kaliteli ürün yelpazesine sahip olmak. Hızla büyüyen ekonomisi ile teknolojideki gelişmeleri de yakından takip ederek, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için mağazamızı açtık. Ürün yelpazesini genişleterek aydınlatma alanındaki atılımlarıyla, Türkiye ve Dünya çapında kabul görmüş markalar ile faaliyetlerine devam etmektedir.
5. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
İlerleyen zamanlarda düşünüyorum.
6. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Müşterilerimiz geniş ürün yelpazesinden, işinde tecrübeli çözüm odaklı personellerimiz sayesinde ve ürünlerin kaliteli olmasından olumlu dönüşler almaktayız.
7. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Afyonkarahisar ve tüm ilçelerinde hizmet vermekteyiz
8. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz
Ülkemizin yaşamış olduğu ekonomik dar boğazdan dolayı sektörümüz de her sektör gibi durağan bir süreçten geçiyor, ilerleyen zamanda ekonominin de düzelme sinyalleriyle sektörümüz eski canlılığına kavuşacağıma inanıyorum.
9. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Aktif olarak 33 yıldır bu sektöre hizmet vermekteyim
10. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Yeni neslimiz daha bilinçli ve daha kültürlü buluyorum. Sektör de artık teknolojiye daha çok yer verilmekte. Yeni neslin bu konularda şansı çok büyük, artık sadece ülke sınırları içerisinde kalınmamalı.

Hali hazırda birçok ülkeye ihracat yapan bir sektörüz yeni neslin bu bayrağı devir alıp daha yukarlara taşıması gerekiyor ve ben başaracaklarına eminim.

11. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şirketimizi kurumsal bir boyuta taşımak istiyoruz. Teknoloji kullanımı çok önemli, çağımızda internet diye bir gerçek var ve bundan en iyi ve en doğru şekilde yararlanmak istiyoruz.
12. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Piyasayı iyi analiz etmek gerekiyor çağa iyi ayak uydurmak gerekiyor. Bu sektörün devri artık hesap kitap devri, yanlış hesabın ne yazık ki geri dönüşü olmuyor ve çok acı sonuçlar doğurabiliyor. Çok dikkatli ve temkinli olmak gerekiyor.
13. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Volt Gazete ailesine ve meslektaşlarımıza çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.