224kablo
Haberler

Büyük Projelerin Tercihi : Günsan

 

 

 

 

İşletmelerin ve markaların başarılı olması için amaç şart!

 

COVID-19 dünyanın her yerinde insan hayatını çarpıcı bir şekilde etkileyerek değişime yöneltti.  Hemen herkes temel ihtiyaçları konusunda endişeli. Pandemiyle birlikte pazarlamanın temel 4P kuralına 1 P daha eklendiğini söyleyen Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, “Purpose” yani amaç ve anlamın çalışandan müşteriye, herkesin önceliği haline geleceğine işaret etti.

 

Pandemiyle birlikte yaşadığımız süreçte yaşadığımız hızlı değişimlere paralel olarak geleceğe dair belirsizlikler de arttı. Birçok insan daha birkaç ay önce yazla ilgili planlar yaparken bugün temel ihtiyaçları hakkında endişelenir hale geldi. Bu dönemin tüm olumsuzluklarına rağmen insanların bilinç seviyelerinin çok hızlı bir şekilde yükseldiği, hayatı ve amaçlarını sorguladıkları bir dönem olduğuna dikkat çeken Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, bu yeni döneme dair değerlendirmelerde bulunarak, öngörülerini paylaştı.

 

İşletmelerin ve markaların başarılı olması için amaç şart!

Pazarlama gurusu olarak nitelendirilen Philip Kotler’in pazarlamanın klasikleşmiş 4P yaklaşımına “Purpose” yani amacı da eklediğini söyleyen Alişan Çapan, “İnsanlığa yararlı, herkes için sınırlı olan mevcut kaynaklara ve tüm yaşama saygılı olan, sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için insan davranışlarını teşvik etmek herkes için bir öncelik olmuş durumda. Dolayısı ile çalışan işyerinin, müşteri aldığı ürün ya da hizmetin topluma faydasını, amacını daha fazla sorgulamaya başlayacak. Amaç sadece bir markanın başarılı olması için değil, işletmelerin de başarılı olması için zaruri.  Değişen dünyamızda amaç veya anlam arayan bireylerin artacağını düşünüyorum.” dedi.

 

İyilik tohumları çoğalacak

Tüketicilerin yüzde 77’sinin hayatlarındaki markalar yarın yok olduğunda umurlarında olmayacağını beyan ettiğine dikkat çeken Çapan, şöyle devam etti: “Tüketicilerin yanı sıra çalışanlar özelinde de bir değerlendirme yaparsak, Glassdoor’un yapmış olduğu araştırmalara göre çalışanların %60’ı dünya için olumlu bir amaca sahip bir firmada çalışmayı daha düşük maaş ve daha kötü çalışma koşullarına tercih ediyor. Bu da demek oluyor ki, önümüzdeki süreçte anlam arayan çalışanların anlam arayan kişilere hizmet ve ürün sunabileceği aşikâr. Artık, topluma faydalı işler yapan, markasına anlam katan firmaların, bunların arayışındaki insanlarla çalıştığını ve sonuçta iyi, faydalı, değer katan, sürdürülebilir ürün ve hizmetler sunduklarını göreceğiz.”