224kablo
Röportajlar

BU SEKTÖR ÇOCUKLUK HAYALİMDİ

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Özkan Gedik 1980 Balıkesir - Gönen doğumluyum. Evli 2 çocuk babasıyım. 23 yıldır elektrik sektöründe şalt, orta gerilim, bobinaj işleri üzerine çalıştım. Bu süreçte yeterli bilgi birikim ve deneyim kazandıktan sonra yolum kardeşim, ortağım Sedat Arı ile keşişti ve aldığımız karar neticesinde ARI-GEDİK ortaklığı olan 2006 yılında ARGE ELEKTRİK firmasını kurduk.
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Teknik lise mevzunuyum. Liseyi bitirdikten sonra bu işe öğrendiğimi düşünerekten bir fabrikada elektrikçi olarak işe başladım ama olayın okul bitirmek ile olmadığını sahada gerekli tecrübenin olmasını gerektiğini fark ederek çıraklık kalfalık ustalık dönemlerini yaşadım.
3. Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
Daha çocukluk dönemlerinde elektrikli alet ve ekipmanları bozup tamir etmek hevesi ile bu sektöre merak saldım. Pazarlama, turizm, otelcilik, bankacılık gibi üniversite bölümlerini kazanmış olmama rağmen çok sevdiğim bu işi seçtim.
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Firmamız öncelikle 7/24 çalışmayı kendine prensip edinmiş bir çalışma anlayışı ile hizmet vermektedir. Küçük bir iş yerinde başlayan hikayemiz Güney Marmara Bölgesinde Tarımsal sulama Orta gerilim trafoları ile devam edip Son yıllarda gelişmekte olan teknolojiyi yakından takip ederek yaptığımız projelerde otomasyon işlerine daha fazla ağırlık veren firmamız, bölgedeki bir çok işletmenin bu doğrultudaki ihtiyaçlarına kısa sürede kalıcı çözümler sunmaya başlamıştır. 
Ayrıca gelişmekte olan Damızlık, Yumurta, Kanatlı Hayvancılık sektöründe iç tesisat, aydınlatma, iklimlendirme, otomasyon panoları montaj ve tasarım işleri ile bu sektördeki bir çok tesisin kurulumunu başarıyla tamamlamıştır. 2006 yılı itibari ile anahtar teslim projeler üretmek amacıyla bünyesindeki departmanları ve iş kollarını genişletmiştir. 
Deneyimli uzman kadromuz ile sektördeki gelişmeleri tüm dünyada araştırarak müşterilerine sunan Arge Elektrik bu misyonu koruyarak büyümeyi hedef olarak görmekteyiz.
Şirketimiz, teknik kadrosu ve deneyimiyle; Güven, Kalite, Hız ve Maliyeti işverenin memnuniyeti ile birleştirerek O.G, Otomasyon, Bobinaj alanlarında hizmet vermiştir. Şirketimiz ilgilendiği sektörlerle ilgili olarak çeşitli firma bayiliklerine sahip olup, fabrika garantisini de arkasına alarak çalışmaktadır. İş prensibimiz; işverenin memnuniyeti ve kalitedir.
5. Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
İşletmeyi sadece tek bir ürüne veya işe bağlı bırakmaksızın pazarda pay sahibi olmak için gelen bütün talepleri değerlendirmek elimizdeki personelin bilgi ve becerilerini göz önüne alarak yapılacak olan işin planlı detayları organizasyon sevk ve idareyi müşterinin istekleri doğrultusunda oluşturmak.
6. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
Bizimde sürekli eksiğimiz olan ve sıkıntı yaşadığımız vinç ve nakliye işleri için  ARGEM VİNÇ HİZMETLERİ’ni 2015 yılında kurduk. Daha önceki yıllarda benim hayalim olan pano imalat atölyesi üzerine çalışmalar yapmaktayız ve gelişmiş ve gelişmekte olan Bandırma da bir şube daha kurmayı planlıyoruz.
7. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Benim en çok gurur duyduğum konulardan bir tanesi aslında budur. Bunu gerçekleştirmek için çoğu zaman aile hayatımdan ve sağlıktan ödün vererek müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. 
Çoğu müşterimiz ile  iş yerini  açtığımız ilk günden bu yana uzun yıllardır birlikte çalışmaktayız. Ayrıca buradan müşterilerimizin her birine ayrı ayrı sonsuz teşekkür ederim.
8. Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Biz ARGE Elektrik olarak  iş itibari ile fabrika ve benzeri işletmelere hizmet veren bir firmayız. Müşterilerimizin en çok hoşuna giden işletmesindeki aydınlatma, bobinaj, otomasyon, hidrolik, pinomatik, orta gerilim ile ilgili olan sorunlarını aynı çatı altında yaptırıyor olabilmeleri.
9. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz
Güney Marmara’nın tamamında ayrıca Çanakkale-Bursa ve Balıkesir in bütün ilçelerinde hizmet veriyoruz. Artık konusunda uzman olduğumuz kanatlı hayvancılık sektörü ile alakalı Kosova-Kazakistan-Özbekistan-Pakistan-Senegal ülkelerinde yaptığımız projeler var.
10. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz
Sektörün en büyük sorunu rekabet ve sürekliliği olmayan firmaların projelere vermiş olduğu düşük fiyatlar. Ancak ben bunun bir süreç olduğunu düşünüyorum hep birlikte göreceğiz ki işini kaliteli, doğru ve zamanında teslim eden firmalar ayakta kalacaktır. 
Sektörün geleceği ile alakalı şunu söyleyebilirim bütün işveren arkadaşların aynı sorunu olan alttan yetişen personel bulamamak ve hiç yerinde durmayıp sürekli gelişim halinde olan sektörümüzün yeniliklerini çok fazla takip edilmiyor olması.
11. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
23 yıldır bu sektörün içindeyim 13 yıldır kendi işyerimi ortağım Sedat Arı ile birlikte yönetiyoruz.
12. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Bu konuda üzerine çok iş düşün meslek liseleri, çıraklık eğitim merkezleri gerçekten kabiliyetli öğrencileri doğru yerlere yönlendirir ise daha iyi olacağını düşünüyorum.
13. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Gelişmekte olan çağımızda beraber çalıştığımız takım arkadaşlarımız ile birlikte teknolojik yeniliklerden daha fazla faydalanarak çağın gerisinde kalmadan firmamızı daha kurumsal bir hale getirmek istiyoruz.
14. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Elektrik işi hiçbir şekilde teknolojinin gerisi kalmayan ve her gün değişen bir sektördür. 
Özellikle otomasyon ve yazılım konusunda kendilerini geliştirmeli fuarlara ve yeni yapılan tesisleri gezerek kendilerini bu doğrultuda yetiştirmelerinde fayda var diye düşünüyorum.
15. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Bana bu röpörtajı yapma imkanı sağladığınız için VOLT gazetesine çalışanlarına ve genel yayın yönetmenine ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da başarılarınızın artarak devamını diliyorum.