224kablo
Röportajlar

Bu ay ki konuğumuz Mio Elektrik 

Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
13/06/1986 Merkez/Balıkesir doğumluyum. Emekli bir ailenin 2 çocuğundan biriyim. Evli ve bir çocuk babasıyım. İlköğretim ve lise eğitimlerini tamamladıktan sonra özel bir sektörde çalışmaya başladım. Askerlik vazifemi de yaptıktan sonra iş hayatına atıldım.
İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
İlk iş tecrübem Balıkesir de dokuma fabrikasında garson olarak çalışmaya başladım ve bir süre sonra aynı fabrikanın idari binasında evrak kayıt işlemleri bölümüne geçtim. Burada da 1 yılımı tamamladıktan sonra askerlik nedeniyle iş yerimden ayrıldım. 
Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
Sektöre girmem tamamen tesadüftür, bilmediğim bir sektör kuzenimin tavsiyesi üzerine sektöre giriş yaptım. Sektöre giriş yapmamın hiçbir özel durumu yok o dönemlerde işsizdim personel alımı üzerine başvuru yaptım ve kabul edildim.
Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Balıkesir Mio Elektrik olarak bölgede malzeme satışı ve taşeron olarak montaj işleri yapmaktayız. Geniş kadromuz iyi bir satış ve satın alma ekibimizin bulunduğunu belirtmek isterim.
Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
Firmamızda üretim işleri bulunmamaktadır.
Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
Yeni şube açma hedefim yok, şuan için şube açmaya karşıyım. Kendi içimizde büyümenin şirketimiz için yeterli olacağını düşünüyorum.
Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Müşterilerimizin memnuniyeti geride bıraktığımız 5 yıllık süre içerisinde bize sağladıkları katkı ve destekten belli oluyor, biz her türlü olumlu veya olumsuz eleştiriye açık bir firmayız, tüm müşterilerimize buradan verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 
Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Samimiyet, bizi sektördeki firmalardan ayıran en büyük özellik.
Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Balıkesir Merkez ve ilçelerine hizmet vermekteyiz.
Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Sektör çok zevkli ve stresli bir sektör, çok zevkli diyorum çünkü çalışma saati başladıktan sonra vaktin ne kadar hızlı ilerlediğini anlayamıyorsunuz. Dediğim gibi aynı zamanda çok stresli, sektör gereği her iş çok acil, müşteri taleplerine hızlı ve çabuk dönüş yapmak gerekiyor. Elektrik sektörü hiçbir zaman kaybolmayacak bir sektör, modern çağa ayak uydurup gelişmelerden ve yeni ürünlerden sürekli haber alınması gereken bir sektör. 
Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Geçmiş tecrübem ve kendi işyeri tecrübem olmak üzere 10 yıldır bu sektördeyim.
Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Balıkesir Bölgesi olarak sadece şunu söyleyebilirim ki sektörümüzle ilgili genç nesilden yeterince yeni arkadaşlar olmadığını görüyorum, hiç yok demiyorum fakat daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum. Sektör ile ilgili eğitim ve seminerlerin daha da arttırılması genç nesilden arkadaşlarımıza sektör anlam ve önemi belirtilmelidir.
Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şirketimizde dolu dolu 5. yılımızı tamamladık. 6. yılımıza başlıyoruz. Şuan ki mevcut planlarımız arasında ki en önemlisi bulunduğumuz konumu korumalı. En büyük avantajımız bugüne kadar hep işimize yatırım yaptık ve geliştirmeye çalıştık, en büyük hedefimiz belirli bir müşteri kitlesi hedefi oluşturduktan sonra, şirketimizde ki personel sayısını arttırıp daha fazla kişiye iş imkanı sağlamak istiyoruz.
Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Öncelik olarak sektörde ki en önemli kavramlardan biri tecrübeli olmak. Kesinlikle hata kabul etmeyecek bir sektörde faaliyet göstermekteyiz. Başarılı olmanın tek yolu sevdiğin işi yapmaktan geçer.