224kablo
Röportajlar

BORSAN GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÖLMEZ İLE KEYİFLİ BİR SOHBET GERÇEKLEŞTİRDİK

Merhaba. Borsan Grup hakkında bilgi verebilir misiniz?

Borsan Grup’un temeli 1984 yılında tarafımca atılmış ve bugün geldiğimiz noktada 5 tanesi yurtdışında olmak üzere, 15 şirketten oluşan, birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteren, bünyesinde 2200 kişiyi istihdam eden, Türkiye’nin en büyük şirketleri arasındadır. 75 ülke 4 kıtada faaliyetlerine devam etmektedir.

 Borsan Grup şirketleri hangi sektörlerde faaliyet gösteriyor?

Borsan Grup bünyesinde elektrik malzemeleri, LED aydınlatma, bakır kablo, alüminyum kablo, zayıf akım kablo üretimi gerçekleştirilmekte. Elektrik sektöründe yer almamıza ek olarak aynı zamanda mobilya sektörü, sağlık sektörü, medya sektörü, serbest bölge işletmeciliği, inşaat, madencilik gibi birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Borsan aslında elektrik malzemeleri üretimi ile elektrik malzemeleri ve aydınlatma üretimi ile temelleri atılan bir grup. Dolayısıyla aydınlatma üretiminin bizde biraz duygusal bir yanı var. Onun için geçen sene verdiğimiz bir kararla LED aydınlatma üretimine geçme kararı aldık. Bu konuda arkadaşlarımız geride bıraktığımız yaklaşık 1 yıl içinde yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. Önce piyasada en çok koşan modellerin tespitlerini yaptık. Daha sonra hangi kalite standardında olmamız gerektiğine karar verdik. Bununla ilgili, ilave yapılması gereken yatırım çalışmaları yapıldı. Sonunda bu çalışmaları ve yatırımları sonuçlandırdık. Kasım 2017 itibariyle üretime başladık. Led aydınlatma ve elektrik malzemeleri üretiminden sonra Borled markası ile faaliyet göstereceğiz. Açıkçası uzun, heyecanlı ve keyifli bir çalışma oldu. Bende sonuçlarını heyecanla takip ediyorum.

 Borsan Grup’ta meydana gelen yeni gelişmeleri paylaşabilir misiniz?

Aslında Borsan Grup’ta iki gelişme oldu. Bir tanesi daha önce bahsettiğim LED’li aydınlatma çalışması. Diğeri bilindiği üzere, 2014 yılında İtalya Milano’da almış olduğumuz özel tasarım kablo üretimi yapan fabrikanın Türkiye’ye taşınması oldu. Maalesef Türkiye’de üretim faaliyet gösteren bizler hepimizin bildiği gibi Avrupa pazarına hak ettiğimiz fiyatlarla mal satmakta zorlanıyoruz. Yaptığımız satışları ya onların markasıyla yada çok fazla fiyat tavizi vererek yapabiliyoruz. Bu durum Türkiye’deki sanayiciler için çok genel bir problem. Buradan yola çıkarak, özel tasarım kablo konusunda dünyada çok önemli bir durumda olan İtalya’daki fabrikayı satın aldık. Devamında fabrikanın ismini değiştirerek Borsan Cavi adıyla üretim yapmaya başladık. İtalyan kimliğimiz ve Borsan markamız ile tüm Avrupa’ya hak ettiği marka değeri ile ürünlerimizi satacağız. Bu yılda üretim hatlarımızı Türkiye’ye taşıyarak maliyetlerimizi daha makul seviyeye indirip ve kapasiteyi daha da arttırıp, yine Milano’da bulunan şirketimiz vasıtasıyla Avrupa pazarında daha hızlı bir büyüme gerçekleştirmiş olacağız.

2017 yılı bizim açımızdan çok yoğun ve yatırımlarla dolu bir yıl olarak geçti. LED ürün üretecek olmanın, özel tasarım kablo üretimi yapacak fabrikayı Türkiye’ye taşımanın ve Kasım 2017 içerisinde zayıf akım kablo üretimine başlamış olmanın heyecanını yaşıyorum.

 4M Altın Elektrik ve 224 Kablo hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

4M Altın Elektrik ve 224 Kablo bizim için çok önemli işbirliği yaptığımız bir çözüm ortağımız. Uzun yıllardan beri birlikte hareket ediyoruz. 40.yılını kutluyor olmalarından ötürü kendilerini tebrik ediyorum. Uzun yıllardan beri, emek vererek ulaştıkları bu başarılarını geleceğe taşıyacaklarına olan inancımı ifade ederek, kuruluşlarının 40. yılının hayırlı olmasını diliyorum.