224kablo
Röportajlar

Borel Tekno Elektrik’ten tecrübe dolu serüven

1-Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Ben Lokman Kazancı 1980 Trabzon Çaykara doğumluyum, ilk ve orta öğrenimimi Samsun’da, üniversite eğitimimi Niğde Üniversitesi’nde yaptım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.
2-İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Evet, şuan ki firmamdan önce üniversite 3. Sınıfta staj yapmak amacıyla girmiş olduğum Borsan Kablo A.Ş. ilk iş tecrübem ve elektrik sektörüyle tanıştığım yer oldu.2010 yılına kadar satış pazarlama departmanında bölge temsilcisi ve mağaza sorumlusu olarak görev aldım.
3-Bu sektörde olmaya ne zaman karar verdiniz? Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi?
Sektörle tanıştığımda kararımı verdim diyebilirim. Elektrik dünyasının tükenmek bilmeyen dinamiği ve gelişen teknolojiyle birlikte kendini sürekli yenileyebiliyor oluşu benim bu sektörde devamlılığımı sağlayan faktörlerden bir kaçı.
4-Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Borel Tekno Elektrik A.Ş.  2010 yılında elektrik malzemeleri toptan satış ve pazarlama amacıyla kurulmuştur. 8.000 m2 merkez lojistik depomuz ve 1.500 m2’lik toptan ve perakende satış mağazamız,9 saha satış temsilcilerimiz, 4 mağaza satış temsilcilerimiz ve 4 sevkiyat kamyonumuz ile, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, Kuzey Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde toplamda 30 il ve ilçelerine, bayiliğini yapmış olduğumuz alanında öncü; Öznur Kablo, Reçber Kablo, Işıldar Plastik, Mono Elektrik, Mutlusan Elektrik, Esem Nora Elektrik, Siemens, Mavili, Şanlı Aydınlatma, Horoz Elektrik, Sylvania Aydınlatma, Onka, Ycl Aydınlatma, ve bunun gibi ismini sayamadığımız bir çok kıymetli iş ortaklarımızla birlikte hizmet vermekteyiz.
5- Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Firmamızın zengin ürün yelpazesi, müşteriyi memnun eden fiyat politikamız, kendi araçlarımızla yapılan zamanında teslimatlar ve işinde tecrübeli çözüm odaklı personellerimiz sayesinde firmamıza karşı olumlu dönüşler olmaktadır.
6-Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Unutmamalıyız ki mutsuz müşterinin memnuniyetini geri kazanabilmek için harcanacak olan zamanın ve maddiyatın işletmeye daha büyük kayıplar vereceği bilinciyle müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutan, müşterilerimizin isteklerini doğru şekilde analiz edip onlara en hızlı şekilde geri dönüş sağlayan bir firmayız.
7-Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Ülkemizin yaşamış olduğu ekonomik dar boğazdan dolayı sektörümüz de her sektör gibi durağan bir süreçten geçiyor, ama inanıyorum ki ilerleyen zamanda ekonominin de düzelme sinyalleriyle sektörümüz eski canlılığına kavuşacaktır.
8-Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
2020 yılı içinde hedeflediğimiz 10.000 m2’lik yeni merkez bina ve lojistik üssü kurma yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca müşterilerimize 7/24 hizmet verebilmek adına e-ticaret, online satış gibi teknolojik alt yapılara da yatırımlar yaparak sektör içerisinde farkındalık yaratıp firmamızı daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.
9- Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Elektrik sanayisi son yıllarda hızla gelişerek bütün sanayi dalları içerisinde vazgeçilmez bir duruma gelmiştir. Sektör sürekli gelişmekte olup, aynı zamanda hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisindedir. Yüzyılın en nitelikli iş sahasını barındıran tek başına bir sektör olmaktan çıkmış, diğer tüm sektörlerin gelişmesine katkıda bulunan ve verimlilik artışı sağlayan bir sektör durumunda olduğu için bu sektöre yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşların önünün açık olduğunu düşünüyor ve aramızda görmeyi diliyorum.
10-Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Sektörümüz adına hizmet verip, sektörümüzdeki gelişmelerden bizlerin haberdar olmasına vesile olan ve bizlere de söz hakkı tanıyan Sevgili Volt Gazetesi ailesine teşekkürlerimi sunar, başarılarının daim olmasını dilerim...