224kablo
Röportajlar

BİR DUAYEN; SESLER ELEKTRİK ve YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZİNNUR KÖSE

Sizi ve şirketinizi tanıyabilir miyiz?  Kaç yılından beri hizmet veriyorsunuz?

Biz bir aile şirketiyiz. Firmamız 1972 yılında Erzurum’da babamız tarafından kurulmuş. Yaklaşık 46 senedir hizmet veriyoruz. 1992 yılında Bursa’daki Sesler Şubesi’ni açtık. Aile şirketi olarak 1999 yılında gıda sektörüne, 2003 yılında ise inşaat sektörüne girdik. Babamız rahatsızlanınca inşaatı bırakıp, gıda ve elektrik sektöründe devam ettik. Bu süreçte bu iki sektörde oldukça tecrübe sahibi olup büyüdük. İç ve dış pazarda güzel bir yer edindik. Türkiye’de ilk defa lazer tüp ampul üretimini yapmaktayız.

Personel sayınız nedir? Büyüme hedefinizden bahseder misiniz?

Personel sayımız şuan 35’in üzerinde.

Firmanızın en büyük prensibi nedir?

En önemlisi istikrar. 92 yılından beri Bursa’nın merkez ve ilçelerine hiç kesintisiz hizmetimiz vardır. Müşterimizi asla mağdur etmeden çalışmak ana prensibimiz. Bir diğeri güven tabi ki. Müşterilerimizle dostuz. 25 yıldır bizimle çalışan müşterimiz var. Hizmette kalite, istikrar ve güven bizim için vazgeçilmez.

Bursa'nın hangi bölgelerinde faaliyet gösteriyorsunuz?

92 yılında başladığımızda, Kütahya, Çanakkale, Bandırma gibi devam eden bir rotamız vardı. Gıda sektörüne girdikten sonra o bölgeleri bıraktık. Çünkü bir işi yaptığınız zaman ya çok iyi çok kaliteli yapmanız lazım ya da hiç yapmamanız lazım. Daha sonra Bursa içi ve ilçeleri ile sınırladık hizmetimizi. Çünkü her zaman en iyi hizmeti amaçladık.

Sektörde 2018’in ilk çeyreğindeyiz. Sizce bu yıl nasıl geçecek? Beklentileriniz neler?

2018’in ilk çeyreğinin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Biz 2018 planlamamızda ilk çeyrekte riske girecek adımlar atmadık. Malum savaş durumumuz var. İnşallah Türk Milleti olarak bunun da üstesinden geleceğiz. İkinci çeyrekte kıpırdanmaların olacağını düşünüyorum ancak en umutlu olduğumuz dönem 2019’un Nisan ayından sonrası. İnşaat sektöründeki sıkıntılar, daire fiyatlarındaki önlenemez yüksek fiyatlar bizlere de yansıyor.

VOLT Gazetesi hakkında düşünceleriniz nasıl?

Bursa’da yapılan her şey, Bursa için bir kazanımdır. Medya çok önemli bir konu, dünyadaki her şeyi medyadan öğreniyoruz. Çok güçlü bir silah. Bu yüzden Volt Gazetesi’ni çok olumlu bir hareket olarak buldum, inşallah önümüzdeki güzel hizmetlerde yeniden buluşacağız.