224kablo
İl İl Türkiye

Bilecik Bakıcıoğlu Elektrik

Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda bulunan Bilecik, Eskişehir’in komşularındandır. Killi toprak yapısından dolayı çömlekçiliğin geliştiği şehir, önemli tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini beklemektedir.

Bilecik, Marmara bölgesinde kalan M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanan tarihi geçmişe sahip bir kenttir. Milattan öncesi yıllarda, kentte tunç yapımında kullanılmak üzere Bilecik’ten kalay çıkartıldığı tarih kaynaklarında yer almaktadır.
Bilecik, Marmara Bölgesinin Güney Marmara Bölümünde yer alır. 
Karadeniz, İç Anadolu ve Ege ile Marmara Bölgelerinin tam kesim noktaları üzerindedir. Kısacası 4 bölgede de yer alır. Bilecik; 39° ve 40° 31’ kuzey enlemleri ile 29° 43’ ve 30° 41’ doğu boylamları arasında bulunur. Doğu kesiminde Bolu ve Eskişehir güney kesiminde Kütahya, batı kesiminden Bursa, kuzey kesiminde ise Sakarya illeri ile komşu durumundadır.
Bilecik 4321 km²’lik alanı ile Türkiye'nin küçük illerinden biridir. 
Alan sıralaması bakımından 65. sırada yer alır. Merkezî ilçenin yüzölçümü 844 km²’dir. Nüfus bakımından da en az olan illerin başında gelir.
Bilecik'te ilk yerleşim tarihi milattan önce 3000 yılına dayanır. 
Milattan önce Bilecik'te Tunç yapımı için Kalay çıkarıldığı bilinmektedir.
Bilecik, yağış yönünden yeterli miktara sahip olan Bilecik, yüzölçümünün %47’sinin ormanlık alan olması itibarı ile orman zenginliği bakımından Türkiye’nin şanslı yörelerinden biridir. Bilecik, orman zenginliği av hayvanları, bakımından da zenginleşmesini sağlamıştır. Bin metreye kadar yükseklerde orman örtüsü genellikle meşe, otsu bitkiler ve makilerden oluşmaktadır. 
1500 metre sınırına kadar da karaçam, kayın, kızılçam, kestane türündeki yüksek boylu ağaçlar sıralanır. 
1500 metreden daha yükseklerde ise köknar cinsinden ağaçlar vardır.
Bölgede zengin mermer ocakları mevcuttur. Sakarya ırmağının etrafında kurulan ve göletleri ve derelerinin zenginliği ile tanınan yöre antik çağlardan günümüze tarihin izlerini taşır. Şehirdeki Şeyh Edebali Türbesi, tüm Türkiye'den ziyaretçi almaktadır. 
Bilecik ilindeki Kurtuluş Savaşı tttzamanındaki izler, Bilecik ilinin ilk yerleşim yeri olan Şeyh Edebali Türbesi'nin çevresinde hâlen görülebilir. Bunlara örnek olarak bir kısmı savaş sırasında yıkılmış olan minare gösterilebilir.


Nüfus: 77,976
Rakım: 850 m
Posta kodu: 11000
Yüzölçümü: 4.307 km²
İl alan kodu: 228
İl plaka kodu: 11

 

Bu ay ki konuğumuz Bakıcıoğlu elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakıcıoğlu

BAKICIOĞLU ELEKTRİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BAKICIOĞLU

1. Sizi tanıyabilir miyiz?
İsmim Mehmet Bakıcıoğlu. 1949 yılında Bilecik’te doğdum. İlkokul, ortaokul, liseyi Bilecik’te okudum. 1968 yılında  mezun olduktan sonra askere gittim. 1970 yılında Bilecik’te elektrik ve elektroplak ve band kayıt stüdyo olarak dükkan açtım. 1972 tarihinde Bilecik Bilkon fabrikasında elektrik şefi olarak işe başladım. 6 sene sonra Osmaneli fabrikasına geçiş yaptım. 18 sene çalıştıktan sonra emekli oldum. 1996 yılında  merkeze Bakıcıoğlu B.T olarak dükkanımı açtım. Bilecik halkına hizmet verebilmek için firmamızı Bakıcıoğlu elektrik  LTD. ŞTİ olarak kendi yerimizide kurduk.
2- Firmanızdan bahseder misiniz?
Bilecik’te 1996 yılında firmamızı kurduk. Uzun yıllar elektrik ve Elektronik olarak ve şalt malzemeye ağırlık vermek amaçlı tüm sanayi malzemelerini stoktan temin edebilmek için çalışmaktayız. Ayrıca elektrik, elektronik ürünlerin satış, tamir ve bakım hizmetini sunan Bakıcıoğlu Ticaret, görüntü ve ses sistemleri ve bunların yedek elemanları teminini de yapıyoruz. 
3- Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Bizim sektöre gün geçtikçe daha çok ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda Bilecik ve çevresiyle birlikte büyük bir alana hizmet vermek bizi gururlandırıyor. 
4. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Sektörde 22 yıldır hizmet vermekteyim.
5. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
İlk tecrübem çocukluk yıllarında oldu. Bizim sektörün geniş yelpazesi sebebiyle hidrolik- promatik- elektronik sektöründe ilerledim.
6. Objektif olarak  yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Bu sektör de çalışabilecek yeni nesil personelin iyi bir eğitim alması pratik yapması ve pes etmemesi  gerekmektedir. Türkiye de bu kriterlere uygun kalifiyeli eleman bulmak zorlaşıyor. 
7. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Sektördeki bilgi birikimi konusunda uzman personeliyle müşteri memnuniyeti ön planda tutarak hizmet vermeye devam etmekteyiz
Sürekli olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek genç dinamik ve deneyimli kadromuz ile her boyutta doğru çözüm üretmeyi kendimize ilke edindik.
Gün geçtikçe daha iyi sağlam adımlarla ilerleyip şirketimize kurumsal yapı kazandırmayı hedefliyoruz.
8. Sizin ve şirketinizin bundan sonra ki atılım ve vizyon hedefleri neler olacak?
Sektörümüz hızla gelişen değişen bir yapıya sahip. Teknolojiyi ve yenilikleri takip ederek topluma daha iyi hizmet vermek için daha iyi daha verimli çalışacağız.
9. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Tecrübeleri yoksa çok iyi düşünüp doğru karar vermelerini tavsiye ediyorum. Tecrübe kazanmış mecralardan yardım almaları onların yararına olabilir. Her zaman dürüst ve çalışkan olmanın iş hayatın da çok önemli bir yeri var. Yaptığınız işten zevk almak verimliliği arttırır.
10. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Tüm meslektaşlarımıza ve sizlere çalışma hayatınızda başarılar dilerim.