224kablo
Sektörel

‘Ben değil biz’

Çok Sevgili Ve Saygıdeğer İş Arkadaşlarımız,
Malumunuz üzere iş dünyası ve kendi bulunduğumuz piyasada ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ancak manevi olarak bizler temennide bulunurken kendimiz de bu süreçten en az etkilenecek bir şekli yaratmak için maddi ve manevi olarak önlemler almamız gerekiyor.
Toplumun en küçük bireyi bildiğimiz gibi ailedir ve ailede hiçbir zaman ben kavramı işlemez. Çoklu düşünmek zorundayız, biz demek zorundayız çünkü orada her birey diğer birey için bir şey yapmak ister, paylaşımla bir yol çizilir elinden tutulur.
Sonuçta bu toplum için de böyledir. Bugün Almanya ve Japonya bu noktaya biz diyen bireyler sayesinde gelmiştir. Almanya da her işçi mesai saatine bir saat Almanya için çalışarak katkı yaptığı bizim çocukluğumuzda bile anlatılırdı. Keza bizim tarihimizde Kurtuluş Savaşı’nı herkes başkası için savaşarak kazanmıştır. Kimse ‘bana ne ya ne olursa olsun ‘ dememiştir.
Buradan yola çıkarak bir aile olduğumuz varsayımı ile hareket edersek biz de esnaf ve ticari kimliğimiz ve paylaşımcı kardeş ruhumuzla, birkaç kendini bilmez insanın, firmalarının düştüğü durumu göz önüne almadan, kaç kişinin sokakta aç kalacağını hesap etmeden cahilce ve akılsızca yaptığı kulaktan duyma dedikodulara prim vermeyerek en azından bu kritik dönemde bir birimize bir el vermiş oluruz. 
Bu en önemli erdemlerden biridir çünkü bizler hiçbir zaman fırsatçı bir zihniyet güdemeyiz, gütmemeliyiz. Çocuklarımıza da çevremize de böyle düşünceler veremeyiz. Bizler beraber olursak ancak bu krizler atlatılır. Bencillik yarın bunu düşünen kişileri de inanın vuracaktır.
Büyük ve medeni toplumlar da ancak eğitimle olur. Fırsatçılık ve dedikodu ise cahil toplumların ördüğü bir örümcek ağından başka bir şey değildir. Bunu yapanlar bir gün o ağda kendilerini görebilirler.
Saygılarımla 
Işıldar Plastik
Pazarlama ve Satış Müdürü
Alp Türkay