224kablo
Sektörel

BEMİS’TEN 11 BİN METRAKARELİK YENİ FABRİKA

1994 yılında Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden biri olan Bursa'da endüstriyel elektrik malzemeleri üretmek amacıyla, 3 çeşit yassı tip trifaze fiş priz üreterek faaliyete başlayan Bursa Endüstriyel Elektrik Malzemeleri İmalat Sanayi (BEMİS) Teknik Elektrik A.Ş., kısa sürede sektörün öncüsü konumuna geldi. Kalite ile anımsanan, lider bir dünya markası olma vizyonuyla yoluna devam eden BEMİS, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 11 bin metrekare kapalı alana sahip olan modern tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in katıldığı açılış törenine iş dünyasından da önemli isimler iştirak etti. Açılış konuşmasında Afrin Harekâtı’na dikkat çekerek Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Faruk Çelik, “Önemli ve tarihi olaylara şahit olduğumuz bir süreç içerisinde bu açılışı gerçekleştiriyoruz. Son 2-3 yıldır Türkiye, yoğun bir şekilde terörle mücadele ediyor. Bu terörle mücadelemizin bugün savaşa dönüştüğü bir ortamda böyle güzel işler yapıyoruz. Hangi bir ülke böyle çetin mücadelelerin içerisindeyken bu ve benzer, özel ve kamu adına ait tesislerin açılışını gerçekleştirebilir. Bu milletin imanı, karakteri, yapısı bunu gerçekleştiriyor. Bir taraftan ülkemizin bekası için mücadelelerimizi sürdürürken diğer taraftan da kalkınma adına yapılması gereken ne varsa bunların yapıldığını görmekten de mutluluk ve övünç duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa Vali Vekili Ergün Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım ve istihdam çağrısına uydukları için BEMİS ailesini kutlayarak sözlerine başladı. Güngör, “Bu tür yatırımlar da birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere en büyük cevaptır. Eğer Bursa sanayide bu kadar güçlüyse, ihracatta 2., ithalatta 4., 25 milyar doların üzerinde bir ticaret hacmini gerçekleştiriyorsa bunda Şinasi Güneş gibi iş adamlarımızın çok değerli katkıları var. 24 yıldan bu yana yürütmüş oldukları iş hayatını bu güzel tesisle taçlandırıyorlar. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bursa, sizlerle güçlü ve sizlerle güzel…” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise, BEMİS ailesini tebrik ederek şöyle konuştu: “Türkiye, büyük ve güçlü bir ülke, Bursa da aynı şekilde güçlü bir şehirdir. İş adamlarımızla hem Ankara’da hem de yurtdışına yaptığımız seyahatlerde gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bursa, ihracat fazlası veren, Avrupa Birliği standartlarının üzerine çıkan, kişi başına milli geliri Avrupa Birliği’nin üzerinde olan ildir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hedefe koymuş olduğumuz 2023 hedeflerinin üzerine çıkan bir ildir. Bunu hep birlikte yapıyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse de, BEMİS ailesinin Bursa’ya ve ülke ekonomisine 24 yıldır katkı sağladığını kaydederek, “Bugün de organize sanayi bölgesinde modern bir tesisi ekonomiye kazandırıyor. Bu tesisin ülke ekonomimize ileri teknolojiyi üretmek ve ihracat noktasında katkılar sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bütün dünyada hem siyasi hem konjonktürel hem de ekonomik çok büyük bir savaş yürütüldüğünü belirtti. Bugün Türkiye’nin ekonomideki mücadelesinin baş merkezinin Bursa olduğunu dile getiren Burkay, “Bunu ekonomideki tüm rakamlarda çok net olarak görüyoruz. Merkezi bütçeye koyduğu katkı ile Bursa gerçekten Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. Bu mücadelede önümüzdeki süreçte dünyadaki 10 büyük ekonomiden biri olmayı hedefleyen Türkiye’nin, bu hedefini yakalamadaki en önemli gücü Bursa. Bu tesisimiz de orta, yüksek ve ileri teknoloji üretecek ve birçok alanda elektronik komponent üretecek önemli bir merkez. Şinasi kardeşimiz Yıldırım’da küçücük bir atölyeden başlayan serüvenine bugün Bursa’nın en önemli organize sanayi bölgelerinden birinde bu güzel tesiste çok daha ileriye götürecek önemli bir adımı atıyor. Bence BEMİS ailesinin dönüm noktalarından biridir. Özellikle Uzay Havacılıkta ve Savunma

Sanayiinde bu tesiste bu şirketimiz çok önemli hizmetler yapacak” dedi.

BEMİS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş ise başarısı hikâyesini anlatarak şöyle konuştu: “Bundan 24 yıl önce 60 metrekare yerde 3 çeşit ürünle yolculuğumuza başladık. Özgün tasarım, inovatif yaklaşım, kaliteli sürdürülebilir uygulamalarla müşteri tercihlerini hak etmiş ve bugünlere ulaşmış bulunuyoruz. Türkiye’nin ilk organize sanayisinde 11 bin metrekare kapalı alanda 3 bin çeşit Ürünümüzle 37 ülkeye ihracat yapmaktayız. Tabi bu aşamaya gelmemizde müşterilerimizin ve çalışanlarımızın ciddi emekleri oldu. Bu işletmeyi örnek olması açısından da özellikle ekonomik imkânlarımızı zorlayarak tesisat yönetmeliğine ve iş sağlığı kurallarına tam olarak uyduk. İşletmemizi sizlerin de değerlendirmesini istiyoruz. Bu işletmede tedarikçiler, çalışanlarımız olarak emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Günümüzde cephede, diplomaside savaş veriliyor ama en önemli savaşlardan biri ekonomide veriliyor. Sanayicilere de ekonomide savaş vermek düşüyor. Biz de bu anlayışla mücadelemizi sürdürüyoruz.”