224kablo
Sektörel

Bemis’in Enerjisi Artık Günesten!

Türkiye’nin önde gelen endüstriyel elektrik malzemeleri üretimi yapan Bemis elektrik, bursa organizedeki merkez Fabrikasının çatısına Güneş Enerji Santral projesini (Çatı GES) yatırımını tamamladı. Bemis’in Bursa Organize Sanayi bölgesinde yer alan ve yaklaşık 11.000 m2 kapalı alana sahip üretim tesisinin çatısına yerleştirilen 520 KWp kapasiteli 1136 adet güneş enerji paneli ile yıllık 716.682,4 kWh elektrik üretimi gerçekleştirilecek.
Bemis elektrik yaptığı bu yatırımla, yıllık enerji ihtiyacının %60’lik kısmını doğal kaynaklardan karşılayacak.
İklim değişikliği ile ilgili endişelerin her geçen gün arttığı günümüzde yenilenebilir enerjinin daha da önemli hale geldiğini belirten Bemis elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş; “Bemis elektrik olarak yaptığımız Çatı GES yatırımıyla sadece şirketimizin ekonomisine değil, aynı zamanda ülke ekonomisine ve doğaya da önemli katkılar sağlıyoruz. Fabrikamıza kurulan 520 KWp kapasiteli güneş enerji sistemi ile birlikte yıllık yaklaşık 698000 TL tutarında elektrik üretimi gerçekleştireceğiz.
Bu sayede yıllık enerji ihtiyacımızın %60’lik kısmını güneş enerjisinden karşılayacağız.
Projenin en önemli kazanımı ise, yenilenebilir enerji yatırımımızla yıllık 370.000 kg karbondioksit gazının doğaya salınımının önüne geçerek, çevreye katkıda bulunmak olacaktır. Söz konusu miktarı, 10 yaşındaki 100.000 adet ağacın ancak tüketip temizleyebildiğini düşünürsek geleceğimiz için ne kadar doğru bir yatırım kararı aldığımızı görebiliyoruz.” dedi.