224kablo
Röportajlar

BAKON ELEKTRİK A.Ş. KARADENİZ BÖLGESİNDE FARK YARATIYOR…

35 yıldır kendi bölgesinde inşaat sektörüne yön veren Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş., Samsun’da başladığı  inşaat müteahhitliği tecrübesini bu yıl itibariyle elektrik sektörüne taşıyor. Firma hakkında bilgi veren Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tarım, sektöre yaptıkları yeni yatırım ile Karadeniz Bölgesinde marka olmanın gururunu yaşadıklarının altını çiziyor.

Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş. ne zaman kuruldu?
Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş. yaklaşık 35 sene önce Samsun’da kuruldu. İlk başta sadece inşaat alanında küçük konut proje-leri ile başladık. Fakat geçen süre zarfında yüksek adetli konut projeleri, ticari inşaatlar, alışveriş merkezleri, fabrika inşaatları gibi farklı farklı alanlarda da imalatlar yaptık. Samsun dışında Ordu, Kıbrıs ve İstanbul’da çeşitli projeler gerçekleştirdik. Son 10 senedir aktif olarak Samsun’da çalışıyoruz. Burada büyük sitelerden oluşan konut projeleri hayata geçirdik. Bugüne kadar iki bin adetin üzerinde konut imalatımız oldu. Bunların imalatını tamamladık, satışını bitirdik ve müşterilerimize teslim ettik. Bu yıl itibariyle güçlü öz sermaye yapımız ve farklı vizyonumuz ile elektrik malzemeleri toptan satış ve dağıtım alanında sektöre hızlı ve güçlü bir giriş yaptık.

Yatırımlarınızdan bahseder misiniz?
Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş. olarak Samsun merkezli bir elektrik malzemeleri toptan dağıtım, satış ve pazarlama şirketiyiz. Samsun şehir merkezinde 1.500 m2 büyüklüğünde merkez ofisimiz ve satış mağazamız mevcut. Ayrıca tüm Karadeniz bölgesine toptan dağıtım ve sevkiyatlarımızı organize ettiğimiz 3.000 m2 kapalı, 2000 m2 açık toplam 5.000 m2 alana sahip bir lojistik depomuz mevcut. Alanında son derece tecrübeli ve donanımlı güçlü bir kadro ile yaklaşık 25 markanın bölgemizde toptan satış ve dağıtım organizasyonunu yapmaktayız. Tüm organizasyonu kendi ekibimiz ve kendi araçlarımız ile yürütmekteyiz. Sektörde deneyimli kadromuz, güçlü stok yapımız ve hızlı sevkiyat gücümüz ile sektörde bölgenin lider markası olmaya adayız.

Çok özel kampanyalarınız var. Bu kampanyalar hakkında bilgi alabilir miyiz?
Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş. olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren sektörde farklılık yaratmak adına müşterilerimize haftalık ve aylık periyotlarda olmak üzere çok özel kampanyalar sunmaktayız. Senenin on iki ayı boyunca da bu kampanyaları müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz. Güçlü öz sermaye yapımız ve bayisi olduğumuz tüm markalarda taşıdığımız kuvvetli stok sayesinde kazan kazan mantığı çerçevesinde tüm müşterilerimize kaliteli ürünleri avantajlı fiyatlar ile kapısında teslim ederek hizmet sunmaya devam edeceğiz.

Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş. olarak sürekli yatırım içerisindesiniz. Bundan sonraki projelerinizden de biraz bahseder misiniz?
Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş. olarak iyi bir ekibe ve çok ciddi bir iş gücüne sahibiz.  Bu sayede aynı anda farklı yerlerde yatırımlar yapabilme imkânımız olabiliyor. Önümüzdeki yıllarda Bakon Elektrik İnşaat Ticaret A.Ş. olarak ülkemizin farklı bölgelerinde de yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Ayrıca ülkemize ve sektörümüze değer kazandırmak adına da büyük çapta ihracat yapma hedeflerimize de emin adımlarla ilerliyoruz.