224kablo
Röportajlar

AYDINLATMA TASARIMI KONUSUNDA UZMANLAŞMIŞ BİR EKİP SYLVANİA

-Sylvania Türkiye Proje ekibinden kısaca bahseder misiniz?

Sylvania Türkiye proje grubu, temelde aydınlatma tasarımı konusunda uzmanlaşmış dolayısıyla proje satışına işin mutfağından başlayarak gelmiş, tamamı elektrik muhendislerinden oluşan bir ekiptir. Teknik alt yapısı son derece kuvvetli olan ekip, müşteri odaklı yaklaşımı ile proje ekosisteminde yeralan son kullanıcıdan mimara kadar olan tüm müşteri gruplarına tam destek vermektedir.

-Firma olarak nasıl projelerde aktif olarak yer alıyorsunuz?  

İç ve dış aydınlatma olmak üzere tüm segmentlere hitap edebilen ürünlerimiz ile üst ve orta kategori projelerde aktif olarak yer almaktayız. Özellikle müze projelerinde inovatif müze armatürlerimiz ve aydınlatma tasarım ekibimizle müşterilerimize baştan sona hizmet vermekteyiz. Bu sene bitmeden Sylvania imzası taşıyan yeni projelerimizi sizler ile paylaşacağız. Gürcistan Batum Stadyumu, Sylvania Türkiye Ekibinin yurtdışında gerçekleştirdiği önemli referans projeleri arasında yer almaktadır.

-Aydınlatma Tekniği başta olmak üzere projeyi bize anlatabilir misiniz?

20.000 seyirci kapasiteli, UEFA IV Kategorisinin gerekliliklerine uygun olan Batum Stadyumu, Mimar Bahadır Kul tarafından, Gürcü kültürüne özgü halk danslarını da etkisi altına alan, Gürcü halkının, dinamizm ve coşkusundan esinlenerek tasarlanmıştır. Bu göz önünde bulundurularak stadyumun cephesinde kullanılan ardışık panellerle ritmik bir etki olması istenmiştir. Aynı zamanda stadyum tasarımı önünde yapılacak organizasyonun ruhuna göre değişiklik gösterecektir. Konsept tasarımında Gürcistan’ın dans tutkusundan esinlenmiştir. Kafkas danslarında yaygın olan girdap hareketini kullanır. Dünyada spor müsabakalarına olan eğilim, kişilerin evlerindeki konfor alanlarında kalması üzerine evrilmiştir. Bu yüzden insanları evlerinden çıkarıp, canlı sporları izlemeye teşvik etme ihtiyacı doğmuştur. Stadyumun ana müteahhiti olan Anagi Construction için çok önemli olan bu projede, mekanın yılda 365 gün kullanıma izin veren tamamen entegre bir çözüm sunması kritik önem taşımaktadır. Buna ek olarak, stadyumun hem yerel hem de uluslararası spor ve eğlence tutkunlarını cezbedecek “öncelikli taraftar” deneyimi sunmak için en son teknolojilerin kullanılması hedeflenmiştir. İkonik markalar, farklı renkler, nüanslar ve dinamikler içeren özel etkinlikler için aydınlatma efektleri oluşturmak “akıllı ve dinamik aydınlatma” mümkündür ve tüm bu efektleri yaratmak için gereken tek şey bir parmak ucunun dokunuşudur. HeraLED tarafindan üretilen RGB Sword Direct View armatürler ile yaratılabilen ışık efektlerinin yelpazesi, stadyumun ülkenin önemli milli bayramlarında Beyaz-Kırmızı renkte aydınlatılmasından, çok renkli görselleştirmelere ve uluslararası lig turnuvaları için özel konseptlere kadar uzanmaktadır. MADRIX tarafından kontrol edilen yeni aydınlatma çözümü, Batum Stadyumunun dinamik, tamamen özelleştirilmiş ışık şovları oluşturmasına olanak tanımaktadır. Aydınlatma sisteminin uygulamalarından biri, ışıkların spor takımlarının renkleriyle eşleştirilerek heyecan verici bir atmosfer yaratılmasına yardımcı olmaktır. Cephedeki aydınlatma, kentsel peyzajı zenginleştirecek olan bu aydınlık enstalasyonun eşsiz doğasını vurgulamaktadır. Hareket ve renk değişiklikleri, ürünlerimiz tarafından son derece hassas uygulanmaktadır.

-Sylvania Türkiye ülkemiz Aydınlatma Sektörüne önemli bir heyecan getirdi. Markanın geldiği süreç hakkında bilgi verebilir misiniz?

Türkiye’de Global marka olarak ilk “Made in Turkey” ürünlerine Sylvania markası yer vermiştir. Aydınlatma Teknik okuyucularına; 2020 yılı bitmeden, “Made in Turkey” yeni ürün gruplarımızı müşterilerimiz ile buluşturacağımızı müjdelemek isteriz. Bu yanı sıra, Sylvania cephe aydınlatması için HeraLED ile Ortadoğu ve Türkiye’de çözüm ortağı olarak çalışmaktadır. Batum Stadyumu, Emirates Havayollarının EXPO 2020, bu çalışmalardan en güzel örneklerinden bir kaçı olup, Dubai’de de cephe projelerinde Türk Menşeili ürünlerimiz ile imzalamızı atmaya devam ediyoruz. Son olarak, Sylvania ailemize 2020 yılında katılan ve 2021 yılında katılmaya devam edecek yeni arkadaşlarımızın olması, markanın Türkiye organizasyonundan memnun olduğunu ve yatırımlara devam edeceğini net bir şekilde göstermektedir.

-Sylvania çok önemli ürünlere sahip global markadır. Şu anda ülkemizde Sylvania marka bazı ürünlerin kısıtlı olduğu ifade ediliyor. Bu konuda gelecekteki planlarınız nedir?

Ürün portfoyümüzde 20 Bin çeşit üzerinde ürünümüz mevcut olup, bir çok ürün grubumuz İstanbul merkezli ciddi bir metrekareye sahip lojistik merkezimiz de bulunmaktadır. Buradan, her gün Türkiye’nin dört köşesine gönderimler yapılmaktadır. Olağan üstü durum ve haller dışında; müşterilerimize, Dünya’nın her hangi bir yerinde bulunan fabrikamızda bulunan ürünün üretimini yaptırıp en geç 3-4 hafta içerisinde teslimini gerçekleştiriyoruz.