224kablo
Röportajlar

Atılım Elektrik Firma Sahibi Enver Mergen

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Ben Enver Mergen. 1977 yılında Voltaj Elektrik olarak Siirt’te elektrik sektöründe faaliyet göstermeye başladık. Daha sonra 2005 yılında da Atılım Elektrik İnşaat Mühendislik adında ikinci şirketimizi kurduk. 2016 yılında ise Yalova Şubemizi açarak Yalova ilinde de hizmet vermeye başladık.
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
İlk iş tecrübemiz çok eskilere dayanmakta. 1977 yılında Siirt’te bulunan Doğu Kışla Askeri Birliğinde çeşitli elektrik işleri yaptık. Az önce de bahsettiğim gibi 2 şirketimiz bulunmakta elektrik dışında inşaat, taahhüt ve proje gibi sektörlerde de hizmet vermekteyiz.
3. Bu sektörde olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen         faktörler nelerdi? 
Elektrik işi sevmeden yapılacak bir iş değil. Benimde bu işe başlamamın en büyük etkenleri hem merak, hem de işi sevmem oldu. Bu şekilde 42 yılı devirdik.
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Firma olarak elektrik ile ilgili aklınıza gelebilecek her alanda faaliyet gösteri-yoruz. Aydınlatma, otomasyon, OG AG işleri faaliyetlerimizden sadece bir kaçı.
Ayrıca inşaat sektöründe de kamu müteahhitliği, özel bina taahhüt işleri, bina projeleri, çelik konstrüksiyon işleri gibi alanlarda faaliyet göstermekteyiz.
5. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
Şubemiz açılalı 3 yıl oldu takdir edersiniz ki yeni bir işletmenin düzeninin oturması bir sistem dahilinde çalışması biraz zaman alıyor. Bu sebeple yakın zamanda yeni şube açma düşüncemiz bugün için yok fakat şartlar ne getirir ne götürür bilemeyiz tabi ki.
6. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Genel olarak olumlu dönüş aldığımız söyleyebilirim. İnsanlar kolay para kazanamıyor bize de hizmet satın almak için geliyor ve bu hizmetin en kalitelisini almak herkesin en doğal hakkı. Biz de bu düşünceyle hareket ederek elimizden geldiğince en kaliteli en hesaplı hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bununla yetinmiyoruz. Hedefimiz kaliteyi her geçen gün daha fazla yükseltip insanların işletmemizden memnun kalarak hizmet almalarını sağlamak.
7. Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Direkt olarak bu veya şu özellik diyemem tabi ki. Çünkü meslektaşlarımızın da insanlara en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını biliyoruz. Dürüst ticaretten ödün vermemek en önemli hedefimiz ve biz de sürekli bu doğrultuda hareket ediyoruz.
8. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
İş ayırmak seçmek gibi durumlar pek söz konusu olmuyor. Türkiye’nin her ilinde iş olabiliyor ama ağırlıklı olarak Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Marmara Bölgesi         diyebiliriz.
9. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Yetkin elektrikçiler, belgesi olan kalifiye elemanlar maalesef piyasada çok fazla hizmet edememekte bunun başlıca sebebi şirketi olmayan seyyar olarak bu işi yapan insanların hizmeti çok daha ucuza sunmaları haksız bir rekabet ortamı oluşturmakta. Bu konuda daha kalıcı adımlar atılırsa sektör adına da olumlu yansımaları olacağı düşüncesindeyim.
10. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Voltaj elektrik olarak 42 yıl, Atılım Elektrik İnşaat Mühendislik olarak da 14 yıldır sektörde hizmet vermekteyiz.
11. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Heyecan ve dinamizmleri görmezden gelinemez tabi. Sonuçta bu iş de bir nevi bayrak yarışı, bayrağı daha yukarıya taşıyacak olanlar yine onlar. Kaliteden dürüstlükten ödün verilmediği sürece bu konuda fikirlerim hep olumlu olmuştur.
12. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Az önce de belirttiğim gibi hedefimiz hep daha iyi olmak bunun için çabalıyoruz. Ülkemiz ekonomik olarak biraz sancılı bir dönemden geçmekte bu yüzden adımlarımızı daha temkinli atmaktayız. Uzun vade de ise hem elektrik hem inşaat alanlarında ülkemize ve insanlarımıza hep daha iyi hizmet vermek ana hedefimiz.

13. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Elektrik biraz zor ve direkt olarak insan hayatını etkileyen bir iş, yeni başlayacak olanların kendilerini donanım olarak yeterli sevi-yeye getirmesini bu işi yaparken kaliteyi ve dürüstlüğü ana felsefe olarak benimsemelerini, sahada taahhüt işi yapacaklarında iş güvenliğinden ödün vermemelerini tavsiye edebilirim.