224kablo
Röportajlar

ARED ENERJİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ RIZA DURMAZ

Sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Ali Rıza Durmaz. 1977 Eskişehir doğumluyum ve elektrik bölümü mezunuyum. 1995 yılından itibaren sektör içindeyim. 2004 yılında ilk firmamı şahıs firması olarak kurdum. 2012 yılından itibaren Ared Enerji Elektrik  Şirketi olarak  hitap alanlarımızı genişlettik ve sektörde şimdiki yerimizi aldık.

Firmanız ve faaliyet alanlarınızdan bahseder misiniz?

Firmamız şahıs firması iken sadece taahhüt işleri ile faaliyet gösteriyorduk. Örneğin;

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde orta gerilim tüm alt yapı ve tüm fiber optik alt yapılar, Tedaş alt yapı işleri, üniversitelerin bakım onarım işletme sorumlulukları ve bunlar hala devam etmekte. Bunun yanında fabrika tesisleri, kurulum ve montajlar da var. Limited şirketi olduktan sonra yani Ared Enerji Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti olarak daha güçlü ve deneyimli kadromuzla  taahhüt işlerinin yanı sıra 800 m2lik elektrik malzemeleri toptan ve perakende satış merkezimi şirket bünyemize ilave ettik. Çeşitli markalarda bayiliklerimizi pörtföyümüze kattık. Bunlardan bazıları Scheider, Arlight, Assan, Lamp83, Himmel şeklinde.

Ne kadar süredir hizmet veriyorsunuz?

Sektörde 14 yıldır taahhüt işlerinde, 6 yıldır da elektrik malzemeleri satışında hizmet vermekteyiz.

Şirket politikanızdan bahseder misiniz?

Başarı; doğru hedefe, ilkeli, dürüst ve uzun vadeli iş politikalarıyla, yaklaşmayla ve takım çalışmasına inanmış deneyimli bir ekibin varlığıyla sağlanabilir. Şirket politikamız kaliteli ve güven esaslı hizmettir.

Sektörü değerlendirecek olsaydınız ne söylerdiniz?

Elektrik son yıllarda hızla gelişerek bütün sanayi dalları için vazgeçilmez bir sektör durumuna gelmiştir. Sektör sürekli gelişmekte olup, aynı zamanda hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisindedir ve yüzyılımızın en nitelikli işgücünü barındıran tek başına bir sanayi sektörü olmaktan çıkmış, artık diğer tüm sektörlerin gelişmesine katkıda bulunan ve verimlilik artışını sağlayan bir sektöre dönüşmüştür.

Sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Elektrik sektörü büyüyen ve her gün yenilenen teknolojidir. Bu teknolojiyi biz patronlar olarak başta ve çalışanlarımızla devamlı takip edip kendimizi de yenilememiz gerekmektedir. Ekibimizi bu yüzden gerekli olan tüm eğitim ve sertifikalarla donatıyoruz. Her zaman da yeniliklerin takipçisi olacağız.