224kablo
Haberler

ALVES KABLO ÜRETİMDE İTHALAT AÇIĞINI KAPATMAYI HEDEFLİYOR

Yerli ve milli üretimin önemli temsilcilerinden olan Alves Kablo, ürettiği kablolarla dünyaya enerji dağıtıyor. Pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiren firma, Ankara’nın ilk kablo fabrikasını açarak, bu dönemde büyük bir yatırımı hayata geçirdi. Açtığı fabrika ile geri dönüşümde ithalat açığını kapatmayı amaçlayan Alves Kablo, Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

KATMA DEĞER SAĞLAMAYI AMAÇLIYOR

Geniş stok yelpazesi, hızlı teslimat, rekabetçi fiyat avantajı ve uzman teknik kadrosuyla her daim kaliteli hizmet vermeyi kendine görev edinen Alves Kablo, sürdürülebilir ve istikrarlı yapısıyla ülkeye ve istihdama katma değer sağlamayı amaçlıyor.

Bu işten kazandığını yine bu işin gelişimi için yatırım yapmayı kendisine görev edinen Alves Kablo, sürdürülebilir, istikrarlı, kaliteli ürün ve hizmet ile Türkiye’de kablo üretici firmaları arasında ilk 5’e girme vizyonuyla yoluna emin adımlarla devam ediyor.

YENİLİKÇİ BAKIŞ AÇISIYLA ÖNCÜ

Dürüst, kaliteli ve istikrarlı bir hizmet politikasına her daim uymayı kendine ilke edinen Alves Kablo, yenilikçi bakış açısıyla sektöre öncülük ediyor. “Gelişmeyen Kaybeder” sloganını hayat ve ticaret felsefesi olarak belirleyen firma, hedeflerini büyüterek yoluna devam ediyor.

30 ülkeye olan ihracat potansiyelini yeni fabrika yatırımı ile 100 ülkeye taşımayı hedefleyen Alves Kablo,  Orta ve Güney Afrika’da küçük mağazalar açmayı planlıyor. Her geçen yıl ihracatta daha üst rakamlara ulaşma gayreti içinde çalışan firma, 72 ilde hizmet veriyor.

Gelişmeleri çok sıkı takip eden bir ekiple yoluna devam eden Alves Kablo, müşterileriyle mümkün olduğu kadar üst düzey seviyede diyalog kurarak, onların ihtiyaçlarını ve ne istediklerini çok iyi analiz edebiliyor. Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda stok yelpazesini koruyan ve sürekli yenilen firmayı, bu durum tercih noktasında birinci sıraya taşıyor.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK

Bu yılın başında Ankara’da faaliyete geçirdiği kablo fabrikası ile cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atan Alves Kablo, üretime başladığı yeni fabrikasıyla yerli ve milli üretime destek olmayı hedefliyor. En büyük hedefi ithal edeceği bakırı geri dönüşüm tesisiyle fabrikasında üretmek olan Alves Kablo, böylelikle ithalat açığını kapatmaya destek olmayı amaçlıyor. Firma, fabrikayla istihdama da büyük katkı sağladı.

Bakır Dönüştürme Tesisi, Plastik Üretim Tesisi, Kablo İşleme Tesisi ve Lojistik Sevkiyat Tesisi olmak üzere 4 ana bölümle hizmet veren fabrika ile aylık 400 ton bakır, yaklaşık 250 ton da alüminyum işleme planlanıyor.

PROJE ÜRETMEYE DEVAM

Küresel pazarda uluslar arası firmalarla rekabet eden Alves Kablo, yerli ve milli üretime büyük önem veriyor. Firma, devletin teşvik politikalarından doğru yararlanmayı kendine amaç edinerek, ihracat odaklı satış politikaları geliştirmeye yönelik projeler üretmeye devam ediyor.

FUARLARA ALVES KABLO DAMGASI

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok fuara katılım sağlayan Alves Kablo, her fuara damgasını vurdu. Hem Türkiye’nin tanıtımı hem de yerli üretimin bilinirliliği için fuarlara önem veren Alves Kablo, her organizasyonda sektördeki önemli firmaların temsilcilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Özellikle Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin çok yakından ilgilendiği firma, açtığı stantlarla da büyük beğeni kazanıyor.

Alves Kablo, stantlarında kullandıkları alüminyum kablolardan yaptıkları ağaç dekorlarıyla çevre duyarlığına da vurgu yapıyorlar.

Ayrıca, yerli üretimin önemine dikkat çekmek için kablodan oluşturdukları tablolarla ilgi çeken Alves Kablo, 3 cm kalınlığında ve yaklaşık 4 ile 5 bin arasında değişen alüminyum kablodan yaptıkları Mustafa Kemal Atatürk, Kaplumbağa Terbiyecisi, İnci Küpeli Kız, Fatih Sultan Mehmet, Mevlana ve İskender tablolarıyla fuarlara renk katıyor.