224kablo
Röportajlar

ALVES KABLO FABRİKA MÜDÜRÜ ALPAR: “GÖZÜMÜZ HEP YÜKSEKLERDE” “REKABETİ DIŞ DÜNYADA VERİYORUZ”

Türk kablo sektöründe son dönemdeki hızlı büyümesi ve kaliteli ürün yelpazesindeki genişlemesiyle Alves Kablo ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Bu yıl dünyada ve ülkemizde pandeminin yarattığı tüm olumsuz koşullara rağmen yatırım hamlesine devam edecek olan Alves Kablo’nun, deneyimli Fabrika Müdürü Fatih Alpar’ı konuk ettik.​

Alves Kablo’nun, üretimde yakaladığı başarının altında yatan faktörleri, ürün yelpazesinin nasıl genişlediğini, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaların detaylarını konuştuğumuz bu söyleşi de sektöre de ışık tutacağına inancımız tamdır. 
Geniş stok yelpazesi, hızlı teslimat ve rekabetçi fiyat avantajıyla kısa bir sürede hem yerel pazarda hem de küresel kablo pazarında kendisine önemli bir yer edinen Alves Kablo sektörde liderliğe oynuyor. Bunun altında yatan faktörleri açıklayabilir misiniz?

2018 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında 6. sıraya yerleşen firmamız, belirlediği hedefler ışığında hiç durmadan yürüyor. Kurulduğumuz günden itibaren “Gelişmeyen Kaybeder” sloganı ile hareket ediyoruz.
Bünyemizdeki en alt personelden, Yönetim Kurulumuza kadar herkes aynı gayret ve istekle çalışıyor.
Sektörün genç ve dinamik oyuncularıyız. Pek çok zorlukları aşarak bugüne kadar geldik. Hiçbir zaman üretmekten vazgeçmedik.
Çarklarımız hep döndü. Hedefimiz, kablolarımızın tüm dünyayı sarması. Gözümüz hep yükseklerde.

Alves Kablo 2014 yılında Ankara’da kurulan genç bir kablo firması; ama geldiği nokta sektörün üst ligi. Bu hızlı büyümeyi nasıl sürdürüyorsunuz?
Alves Kablo teknolojiye çok önem veren bir yapı. Genç bir firma olduğumuz doğru ama çok deneyimli bir kadromuz var.
Üretimin her safhasında bizimle birlikte çalışan bir Yönetim Kurulumuz var. Üretimdeki başarımızı pazarlama ve tanıtım noktalarında da sürdürünce bu sonuç ortaya çıkıyor.
Alves Kablo, bir “Milli Marka” olma hüviyetini çok içselleştirdi. Bu tanıma çok inanıyoruz.
Biliyoruz ki önümüzdeki süreç tamamen dış pazardaki stratejilere bağlı olacak. Alves Kablo’nun vizyonu böyle şekillendi.
Kalite çıtamızı “en iyisini yapmak” olarak şekillendirdiğimiz için her türlü başarıyı geçici ve bir sonrası için bir mihenk taşı olarak görüyoruz. Alves Kablo başarıya doymayan bir yapı. Bekli de bu anlayış çarklarımızı hızlandırıyor.

Fabrikanızdan biraz bahsedebilir miyiz?
Ürettiğimiz kablolarda toplam kalite yönetim sistemini en doğru şekilde uyguluyoruz.
Tüm hammaddeleri kendi makine-lerimizle yüksek kalite ve deneyimle üretiyoruz.
Dünya Standartlara uygun bir şekilde kurulan üretim tesislerimizde, 8 mm Elektrolitik Bakır Tel üretiminden, 3 kV’a kadar olan tüm enerji kablolarını üretebiliyoruz.
Yine Özbekistan’da bulunan üretim tesislerimizde de 500 kV’a kadar olan orta ve yüksek gerilim kablolarını, modern ve son teknolojiye sahip makinelerle yapıyoruz.

Fabrikanız Ankara’da kurulan ilk kablo fabrikası. Bunu biraz açar mısınız?
Ankara’da bir fabrika kurma hayaliyle yola çıktık. Bugün bunu başarmanın gururunu yaşıyoruz.
Alves Kablo, Cumhuriyet tarihinde bir ilk. 10 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiğimiz fabrikamızın hedefleri de büyük. Pek çok zorlukları aşarak bugünlere kadar geldik.
Alves Kablo olarak, artık sektörün önemli bir oyuncusuyuz. En kısa sürede yerel piyasada ilk 5 büyük kablo üreticisi arasına girmeyi hedeflemekteyiz.
Aynı zamanda 2021 yılı sonuna kadar Ankara’daki fabrikamızı, 25 milyon Euro’luk bir yatırıma ulaştırmaya amaçlamaktayız.
Bunları gerçekleştirmek için güçlü bir yol haritamız, bitmeyen enerjimiz ve cesaretimiz var. 2030 yılında dünyanın her noktasını kablolarımız saracak.