224kablo
Röportajlar

Altay Elektrik’te amaç maksimum kalitede hizmet

• Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz kendinizden bahseder misiniz?
İsmim Veli Altay, kardeşim Düzgün Altay ile 1989 yılında taahhüt, elektrik malzemeleri üzerinde toptan ve perakende satışı konusunda faaliyete başladık. 
İlerleyen zamanda diğer kardeşimiz Cemil Altay’ı da yanımıza alarak büyük bir aile firması olarak piyasaya hizmet vermeye devam ediyoruz..

• Firmanızın kuruluşundan ve yaptığınız faaliyet konularından bahseder misiniz?
Taahhüt kapsamında sanayi ve nitelikli konut projelerini başarıyla teslim ettik. Aynı zamanda elektrik malzemeleri satışı konusunda altyapımızı geliştirerek devam etmekteyiz.

• Ürün yelpazenizde ne tür ürünler var ve bu ürünler daha çok nerelerde kullanılıyor biraz anlatır mısınız? 
Taahhüt kapsamında yaptığımız işlerdeki tec-rübe ve bilgi birikimimizle, elektrik altyapı ve sistem malzemelerinin tamamını temin edebilmekteyiz.

• Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz? 
Ülkemizin her bölge-lerine hizmet vermekteyiz. Bunun yanı sıra farklı ülkelere de ihracatımız bulunmaktadır.

• Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
İyi niyet ve dürüstlük üzerine sürdürdüğümüz müşteri ilişkilerimizden fazlasıyla olumlu geri dönüşler alıyoruz ve bu bizim için çok önemli. Tüm geri dönüşleri dikkate alıyor ve inceliyoruz. Ürün ve hizmet kalitemizi yükseltmek için müşteri ilişkilerimizi en üst seviyede tutmaya özen gösteriyoruz.

• Şu an biliyorsunuz ki pandemi süreci devam ediyor. Bütün dünyayı etkilerken, sektör içerisinde bulunan birisi olarak, bu pandemi sürecinde 2020 yılını nasıl yorumluyorsunuz? Bu bağlamda nasıl bir yol izlediniz?
Pandemi dönemindeki belirsizlikler çok ciddi riskler bulundurmaktaydı. Salgının etkisinin yönetilebilir durumda olması ve piyasaya kredi musluklarının açılması ile piyasada canlılık oluştu.
Ama tabi ki de pandemi riski belirsizliklerle devam etmektedir. Bulunan aşıların tüm ülkelerde aynı zamanda üretilerek insanlığın hizmetine sunulması gerekirdi.  Bu durumda aşının ulaşamadığı yoksul ülkelerde virüs tehlikeli mutasyona uğrayarak tüm dünyada daha vahim sonuçlar yaratabilir.  Bu sebeple, fazla risk almadan     kontrollü ilerlemeye devam ediyoruz.

• Bu süreçte herkes internete yöneldi. E-ticarette büyük hareketlenmeler oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 
E-ticarette üreticiler var, Üretici firmaların ve ana bayiilerin olduğu pazarda rekabet etmek çok anlamlı değil.

• Sizin bu sektörle ilgili gözlemlediğiniz sorunlar neler?
Üreticilerin piyasaya geniş pazarlama ağı kurarak son kullanıcıya ulaşmasını anlamlı bulmuyorum. Malzemeyi alacağımız üreticiyle rekabet etmemiz anlamsız, bu durumda farklı üreticilerle çalışmak durumunda kalıyoruz. 
Uzun zamanda son kullanıcıya inen üre-tici kaybediyor, marjımızı bozduğu için bizlere de kaybettiriyor.
Üretici Ar-Ge kadrosuna odaklanmalı, ürünün satışını bayii ağına bırakmalı Makul marjlar bozulmaz ise herkes için riskler daha yönetilebilir olur.

• Firmanızın sektörde ki misyonu ile ilgili değerlendirmeleri-nizi paylaşır mısınız? 
Misyonumuz, Müşterimizin ihtiyacına uygun, fiyat/kalite bazında doğru ürünü doğru şartlarda müşterimize ulaştırarak karşılıklı fayda yaratmaktır.
Saygılarımızla...