224kablo
Sektörel

ALKANLAR GRUP’TA YARIM ASIRLIK TECRÜBE

Alkanlar Şirketler Grubu, kurulduğu tarihten günümüze kadar çağın ihtiyaçlarına cevap verecek doğrultuda aksiyon alarak gelişimini sürdürüyor. 
Kurumsal vizyonu elektrik, aydınlatma ve tesisat sektörlerindeki ihtiyaçlara inovatif ve akılcı çözümler sunmak olan Alkanlar, bu doğrultuda alanında uzmanlaşmış bir kadroya ve hizmet anlayışına sahip. 
Alkanlar Şirketler Grubu, sürekli genişleyen ve gelişen bir misyonla pazarda faaliyetlerine devam ediyor. Bu misyondan hareketle şirket bünyesinde Alkanlar Elektrik, Alkan Kablo, Meltem Grup ve Ledram markalarını barındıran Alkanlar Şirketler Grubu son olarak Elbi anahtar-priz markasını bünyesine katarak piyasaya getirdiği yenilikçi anlayış sayesinde Alkanlar A.Ş’nin başarısını günden güne perçinledi. 
Sonuç olarak sektörün en büyük grup şirketlerinden biri olan Alkanlar, elektrik ve aydınlatma pazarlarında gelişen tüm ihtiyaçlara cevap verebilen, dinamik bir yapı haline geldi.

ELEKTRİK MALZEMELERİ PAZARININ LİDERİ: ALKANLAR ELEKTRİK 
Alkanlar Şirketler Grubu’nun parlayan yıldızı olan ve 1967 yılında Rize’de kurulan Alkanlar Elektrik; Viko by Panasonic, Hes Kablo, Philips, Osram, Siemens, Legrand gibi güçlü dünya markalarının distribütörlüğünü üstleniyor.
Ayrıca Alkanlar Elektrik Adana, Konya, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Rize, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölge Müdürlükleri ile Türkiye’nin en büyük pazarlama firması unvanını da gururla taşıyor. Elektrik malzemeleri tedariği denildiğinde ilk akla gelen marka olan Alkanlar Elektrik, aydınlatma ürünleri kulvarında sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da ön plana çıkarak bayisi olduğu markaların “Avrupa Ciro Birincisi” olma başarısına da imza attı. 
Alkanlar Elektrik yurt içinde ve yurt dışında bulunan 35 kişilik saha satış personeli, 20 kişilik satış destek ekibi ve toplamda 180 kişilik kadrosuyla; müşterilerine en iyi hizmeti sunmak ve dünya markalarını müşterileri ile buluşturmak için elektrik, aydınlatma ve tesisat ürünleri ihtiyacına inovatif ve yenilikçi çözümler sunma kabiliyetini her geçen gün büyütmeye devam ediyor.
 Birçok önemli projede tedarikçi olarak tercih edilen Alkanlar Elektrik aydınlatma ürünleri, şalt malzemeleri ve kablo tedariğinde bulunduğu; Nef Çekmeköy, Nef Sancaktepe, Nef Rezerve Gölköy, Sinpaş Gökorman, Sinpaş Kızılbük Marmaris, Botaş Tuz Gölü Yeraltı Depolama Projesi, Limak Yeniköy Kemerköy Termik Santrali, Emlak Konut Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi, İzmir Bayraklı 2060 Yataklı Şehir Hastanesi, Semil-yon Park Çorlu, Yavuz Sondaj Gemisi Güverte Aydınlatma, Elazığ Üniversitesi, Van Gençlik ve Spor Müdürlüğü İpekyolu Spor Kompleksi, Pentech Bilişim Bursa, Özdemir A.Ş. Ankara, Obacam Zonguldak, Çalık İnşaat West Qurna Irak gibi çeşitli projelerle başarısını sayısız kez kanıtlamıştı.
Dünyanın en büyük 13. camisi olan Çamlıca Camisi’nde de Alkanlar tercih edilmişti. Buna ek olarak Kirazlıtepe Dönüşüm gibi kentsel dönüşüm projelerinde de yatırımcılar Alkanlar Elektrik’e güvenmişti.

ALKAN KABLO DÜNYA’YA ELEKTRİK TAŞIYOR
Alkanlar Şirket Grubu, Alkan Kablo markası ile ürettiği kablolarla Dünya’ya elektrik taşıyor. 
Enerji iletim ihtiyacına kaliteli ve akılcı çözümler sunan Alkan Kablo, üretimde kaliteden ödün vermemesi ile tüketicilerin güvenini her yeni günde kazanmaya devam ediyor. Kurulduğu yıldan beri ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Standartları’nda üretim yapan firma, Dünya genelinde sektörün kablo ihtiyacını güvenle karşılıyor. Türk kablo sanayisinin yükselen markalarından biri olan Alkan Kablo, kablolarının %70'ini ülke içerisinde piyasaya sürüyor. Ürettiği kabloların %30’unu ise 46'dan fazla ülkeye ihraç ederek kalitesini uluslararası piyasada tescillemeye devam ediyor. Sektörde en fazla tercih edilen kablo markaları arasına girmesinin yanı sıra kalitesini CE Belgesi’yle tescilleyen firma TSE Belgesi’ne de sahip. Anten, uydu, priz kablo imalatında ISO 14001, ROHS, REACH ve CADCE sertifikalarıyla üretim yapan Alkan Kablo müşteri memnuniyeti ve kaliteyi her zaman merkezinde tutuyor. 

LEDRAM AYDINLATMA 
Led aydınlatmada dünya devi olma yolunda hızla ilerleyen Ledram da bir Alkanlar markası olarak faaliyetlerine devam ediyor.
Ar-Ge çalışmalarıyla aydınlatma ihtiyacına en yenilikçi çözümler sunan Ledram, üretim aşamalarında şık tasarıma ve kalite standartlarına önem veriyor. Alkanlar’ın tüm grup şirketlerinde olduğu gibi Ledram’da da müşteri memnuniyeti merkezde yer alıyor. Müşteri memnuniyeti etrafında geliştirdiği aydınlatma çözümleri, kaliteli ve şık tasarımlı ürünleriyle aydınlatma sektörünün önemli oyuncularından biri haline gelen Ledram, iç ve dış mekan aydınlatma çözümlerinde sunduğu geniş ve kaliteli ürün yelpazesiyle başarılı ilerleyişine devam ediyor.

MELTEM GRUP İLE ELEKTRİK İHTİYAÇLARINA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER 
2000 yılında başlayan İstanbul merkezli ticari serüvenine başarıyla devam eden Meltem Grup, ticari gelişimi esnasında çeşitli güçlü üreticilerin bayiliğini aldı. Elektrik ve aydınlatma sektörlerinin son tüketiciye hitap eden; yapı market, zincir market grupları gibi oluşumlarına daha nitelikli, güvenilir ve kaliteli hizmet sunma amacı ile kurulan Meltem Grup, hedef kitlelerine uzun yıllardır yenilik ve teknoloji ulaştırıyor. Ülke genelinde yapılandırdığı pazarlama ağı sayesinde dünyaca ünlü yapı ve zincir marketlerin Türkiye ayağına hizmet veren Meltem Grup, profesyonel pazarlama ekibi ve geniş dağıtım ağı ile en çok güvenilen firmalardan biri haline geldi.

ALKANLAR PAZAR PAYINI GÜNDEN GÜNE BÜYÜTÜYOR 
Alkanlar Şirketler Grubu, Rize'de başlayan başarı hikayesine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Ofis, depolama ve üretim bölümleri ile toplamda 55.000 m2 alanda faaliyetlerini sürdüren Alkanlar Şirketler Gurubu, adını pazara sunduğu kalite ve güvenle günden güne daha büyük kitlelere duyuruyor. Pazarlama firması olarak kurulan Alkanlar Şirketler Grubu, zaman içerisinde sanayi firması olma yolunda ilerledi ve ilk kez 2007 yılında Alkan Kablo markası ile kablo imalatına başladı. 2017 yılında Ledram markası ile aydınlatma ürünleri imalatına başlayan ve 2019 yılında satın aldığı Elbi markası ile anahtar priz üretim tesisleri ile birlikte bu kulvarda da söz sahibi firma olmayı başaran Alkanlar Şirketler Grubu başarılı faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. Günümüzde Alkanlar Şirketler Grubu; Gebze, Sancaktepe ve Arnavutköy’de bulunan üretim tesislerinde sürekli devam eden yatırımları ile 42.000m2 kapalı alanda üretim gerçekleştiriyor. Çağın ihtiyaçları doğrultusunda faaliyet gösterdiği alanları sürekli genişleten Alkanlar Grup, Dünya pazarındaki payını her geçen gün daha da büyütmeye devam ediyor