224kablo
Haberler

AGİD’den “Covid-19’un sektörel etkileri konusunda Webinar düzenledi

AGİD’den “Covid-19’un dünya ve Türk aydınlatma sektöründeki ekonomisine etkisi webinar

 

Covid-19’un Türk Aydınlatma sektörüne etkileri konusunda görüşlerini dile getiren AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök ; Türkiye’nin acilen ölçek ekonomisinde üretim yapabilecek iş modellerine acilen ihtiyacı var. Bu çerçeve de Türk aydınlatma sektörü olarak küreselleşme ve kümeselleşme çalışmalarımızı başlatmalıyız dedi.

 

 

 

Türk aydınlatma sektörünü dünya pazarları ile buluşturan IstanbulLight, Covid-19 sürecinde de sektörün bir araya geldiği bir platform olarak hizmet sağlamaya devam ediyor. 2Y Aydınlatma ve Icon Dizayn Aydınlatma markalarının sponsorluğunda düzenlenen ilk webinarın konuğu AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök oldu. Gök, “Covid-19’un dünya ekonomisine etkisi ve Türk aydınlatma sektöründeki avantajları” konulu webinarı ilgi ile karşılandı. Canlı yayın ile 22 Haziran, Pazartesi günü saat 11:00‘da sektör profesyonelleri ile buluşan bu sunumda  AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök dikkat çekici tespit ve önerilerde şunları dile getirdi.

 “Öncelikle salgın süresinde üyelerimiz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelere istinaden sektörün güncel genel durumu hakkında bilgi vermeye çalıştım. Bununla birlikte webinarda, üyesi olduğumuz Lighting Europe ile salgın başladığı günden itibaren düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdik. Öne çıkan konuları, diğer ülkelerde alınan önlemleri ve bu önlemlerin dünyada aydınlatma sektörü üzerindeki etkilerini paylaşarak gelecek dönemin genel bir değerlendirilmesinin yapılmış olması da bu webinarın amacına uygun bir sonuç oldu diye düşünüyorum.” Dedi.

 

Türkiye’nin pazardaki gücünün ve öneminin altını çizen Gök, webinar için; “Türkiye aydınlatma sektöründe lojistik avantaj ve üretim yetkinliklerimiz ile özellikle pazar dinamiklerimiz değişim göstermiş bulunuyor. Bu dönemde aydınlatma sektör gücümüz ve inancımız ile fark oluşturan adımların hep birlikte atılabilmesi gerekiyor. Neler yapılması gerektiği ve bu konuda AGİD olarak gelecek dönem planlarımızdan da 22 Haziran’da IstanbulLight webinarında üyelerimiz ve sektör profosyonelleri ile paylaşmış olduk.” dedi