224kablo
Sektörel

AFC METAL KABLO KANALLARI 2023'E YENİ ATILIMLARLA GİRDİ

Sac şekillendirme konusunda 20 senenin verdiği tecrübeyi kablo taşıma sistemleri imalatında müşterilerine hizmet ve destek vermek amacı ile yola çıkan AFC Metal Kablo Kanalları, Modern tesisinde üretimin, etkinliğin ve kalitenin en üst düzeyde olması için en son metal fabrikasyon ekipmanları kullanarak müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.
AFC Metal Kablo Kanalları yaklaşık 20 yıldır sektörde faaliyet gösteriyor. Esas olarak kalıpçılık konusunda uzmanlığı bulunuyor.
2012 yılında kablo kanalı alanına iddialı bir giriş yaparak rekabetçi fiyatlarla ve kaliteli üretimde sektörde önemli bir ihtiyaca cevap vermektedir.
AFC Metal Kablo Kanalları’nın ürün gamında normal tip ve ağır hizmet kablo kanalları, kablo merdivenleri, askı ve destek sistemleri, bağlantı elemanları, deliksiz tip kablo kanalları ve mukavemeti arttırılmış formlu tip kablo kanalları gibi çözümler bulunuyor. Her türlü kablo kanalı üretimi yapılmaktadır. 
AFC Metal Kablo Kanalları 2023 yılında yüzde 25 oranında büyümeyi hedefliyor, bu amaca ulaşabilmek için ihracat çalışmalarına ağırlık vererek yeni pazarlara açılmayı planlıyor.
Yurtiçindeki ağı da büyütmek amacı ile 2023 yılında Bursa Depo açarak start verdi. Üretimin yüzde 30’unu ihracata ayıran AFC Metal Kablo Kanalları, Orta Doğu tarafında yenilenen projeler üzerinde yoğunlaşırken ayrıca Türki Cumhuriyetlerin’deki projelerde olmaya devam ediyor. Avrupa’ya gerçekleştirdiği ihracatı daha da arttırmayı planlayarak bu bölgeye de ağırlık veriyor.
Üretim kapasitesini arttırarak markalaşma yolunda ilerlememeye doğru adım adım ilerleyen AFC Metal Kablo Kanalları markalaşma çalışmaları kapsamında  Avrupa, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri bölgelerindeki fuarlara düzenli olarak katılmaktadır.
2015 yılı sonunda Gebze civarındaki fabrikasına taşınan AFC Metal Kablo Kanalları’nın 4 bin metrekare kapalı, 2 bin metrekare açık olmak üzere toplamda 6 bin metrekare üretim alanı bulunuyor.
Her ay ortalama 1000 ton civarında üretim gerçekleştirmektedir. Üretimi geliştirmek için yatırımlarına sürekli devam ederken makinaları belli periyotlarda güncelliyor ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri fabrikaya entegre etmeyi ihmal etmiyor.  
AFC Metal Kablo Kanalları’nın en önemli özelliği müşterilerine doğru ürün ve montaj kolaylığı sunmasıdır. Yükleme kapasiteleri ile alakalı çalışmaları bulunmaktadır.
Ayrıca mühendislik alanında projeler geliştiriyorlar. Örneğin üretimde az ham madde harca-yarak ürüne değişik formlar kazandırıp yük kapasitelerini arttırabiliyorlar.
Bu da proje uygulama aşamasında kolaylık sunuyor. Bu özellikler AFC Metal Kablo Kanalları’nı sektördeki diğer markalardan farklı kılıyor.