Gelişen teknoloji ve refah seviyesi, yüzme veya süs amaçlı kullanılan havuzları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getirdi. Özellikle geçen yüzyılın ortalarına kadar kamusal alanlar olarak görülen yüzme havuzları, büyükçe bahçesi olan evlere ve daha sonra sitelerin kapalı alanlarına kadar kullanılmaya başlandı. Dezenfeksiyon, su sirkülasyonu alanındaki gelişmelerle birlikte havuzların işletim maliyetlerinde de önemli oranda düzelmeler görüldü. Havuzların yayılmaya başlamasıyla birlikte gece kullanımı ve kapalı alanlardaki havuzların aydınlatılması da güvenlik açısından önemli bir gereklilik haline geldi. Yüzme havuzlarında görüşün etkili bir şekilde arttırılması, süs havuzlarında ise farklı bir atmosfer yaratmak için doğal ışıkla birlikte veya doğal ışığın yetersiz kaldığı zamanlarda kullanılan aydınlatma armatürleri, LED teknolojisindeki gelişmelerle birlikte havuzların ayrılmaz parçası haline geldi.
Havuz armatürleri ister havuz üstünde (direkt) veya isterse havuz içinde (endirekt) kullanılsın, uygulamanın konunun uzmanları tarafından tasarlanması ve uygulamasının yapılması gereklidir. Havuz aydınlatması için gerekli kablolama, top-raklama, izolasyonun doğru yapılması, armatürlerin doğru açılar ve yerlerde konumlandırılması hem sağlık hem de kullanım sırasında oluşacak olumsuzların önlenmesi açısından son derece önemlidir. Yanlış açıyla konumlanmış bir armatür gözlerde kamaşmaya, yetersiz aydınlatmaya ve istenen ambiyansın oluşmamasına neden olabilir. Hatalı veya yetersiz bir izolasyon ise ister yüzme havuzu olsun, ister süs havuzu elektrik çarpmalarına varan büyük sorunlara neden olabilir.
Yüzme havuzlarında ışığın 50 derecenin üstündü doğru açıyla yerleştirilmesi, minimum güvenlik için gerekli 300 veya 500 lüks seviyesinde bir aydınlatma sağlayabilmek, kullanım sırasında herhangi bir sağlık sorununa neden olmayacak bir izolas-yon, arıza olması halinde kullanılan armatürün değiştirilmesinin çok zor ve maliyetli olması, işletme giderinin optimum düzeylerde kalması gibi önemli faktörler vardır. Havuzlarda kullanıma uygun bir armatürün tüm faktörleri gözeterek ve yaratılmak istenen atmosfere uygun renk seçeneklerine göre ortalama kalitenin çok üstünde LED çipler, sürücü ve komponentler kullanılarak üretilmesi ve olabilecek en yüksek izolasyon seviyesinde (havuzun üstünde konumlanan armatürlerde IP54, havuz içi armatürlerinde IP68) izole edilmesi gerekir. Havuz armatürleri üretimi ustalık isteyen bir süreçtir. ACK havuz armatürleri tüm bu zorlu şartlar göz önünde bulundurularak yüksek kaliteli çipler, sürücüler ve komponentler kullanılarak, en doğru izolasyon seviyelerinde uzman bir ekip tarafından; havuz aydınlatma tasarımlarında kolaylıkla uygulanabilmesi için doğru lümen, renk ısısı gibi değerler gözetilerek yüksek tek-nolojili üretim hatların-da üretilir; en doğru izolasyon sevisinde kullanıma hazır hale getirilir ve gerekli kalite testlerine tabi tutularak kullanıma sunulur.