224kablo
Röportajlar

3K ÖZGÜR ELEKTRİK YENİ YERİNDE DE ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR

• Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?
İsmim Özgür Kabadayı, 1983 Sakarya doğumluyum. Memur bir babanın 3 erkek çocuğunun en büyüğüyüm.
Meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. Çocukluğumdan beri elektriğe olan merakım beni buralara kadar getirdi.

• Firmanızın kuruluşu ve faaliyet konuları nelerdir?
Firmamızın temelleri 2005 yılında bir şahıs firması olarak atıldı. Sakarya’nın Pamukova ilçesinde küçük bir elektrikçi olarak ticarete başladım. İlçede güzel işler yaparak kendimi geliştirdim. Memur çocukları olduğumuz için diğer kardeşlerde dükkana gelip giderken sektöre giriş yapmış oldular. İlerleyen zamanlarda diğer iki kardeşimi de yanıma alarak 2015 yılında 3K Özgür Elektrik LTD.ŞTİ’yi üç kardeş, üç ortak olarak kurduk.
Firmamız kamu binaları ve altyapı tesisatları yanı sıra konut sektöründe de taahhüt faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

• Aydınlatma pazarının ve 3K Özgür Elektrik firmasının yeni trendlere yaklaşımından bahsedebilir misiniz?
Aydınlatma pazarı olarak maalesef ülkemizde her kalitede ürün bulmak çok kolay olduğu için gerek teklif verirken gerek iş yaparken özellikle fiyat odaklı müşterilerin projelerinde doğru ürünleri kullanma konusunda çok zorluk çekiyoruz.

• 3K Özgür Elektrik sektörde kendini kanıtlamış bir firma, tekrar hatırlatmak adına, ürün yelpazenizde ne tür ürünler var ve bu ürünler daha çok nerelerde kullanılıyor biraz anlatır mısınız?
- Firmamız proje bazlı çalıştığı için projenin gerektirdiği;
- Alçak gerilim elektrik sistemleri,
- Zayıf akım elektrik sistemleri,
- Orta gerilim elektrik sistemlerinde,
teknik ve şartname üzerinden her türlü elektrik malzemesinin tedariğini, montajını ve devreye alma işlemlerini yapmaktadır.

• Yeni yerinizden bahseder misiniz? Yenilikleriniz nelerdir?
Pamukova ilçesinde bir elektrik firması olarak sektöre devam etmek, büyük pazarlara girmemizde ve firmamızı yeni tanıyan müşteriler için bizi bir adım geride bırakıyordu.
Doğru zaman doğru hamle olarak Sakarya Serdivan merkezde yeni şubemizi açmamız bizim için çok stratejik bir hamle oldu.
Müşteri potansiyelimiz Sakarya başta olmak üzere, İstanbul, Kocaeli, Bolu, Düzce, Bilecik ve Bursa bölgeleri olarak şekillendiğini düşünürsek hem ulaşılabilirlik hem de müşterilerimizin ziyaretleri açısından çok avantajlı oldu.

• Direkt aydınlatma pazarın içerisinde bulunan birisi olarak, bu pandemi sürecinde 2020 yılını nasıl yorumluyorsunuz? Bu bağlamda 3K Özgür Elektrik nasıl bir yol izledi?
Pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi bizi de olumsuz olarak etkiledi. Pandemi süreci başladığında firma stratejimiz olarak anlaşmasını yaptığımız her işin ilk olarak malzeme tedariğini sağladığımız için, 2020 yılında bitirmeyi planladığımız işlerin malzemesinin büyük çoğunluğu stoğumuzdaydı.
Malzeme tedariğinde çok büyük sıkıntı yaşamasakta ödeme alma konusunda ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldık. Bu süreçte finansımızın büyük çoğunluğunu KGF kredileri ile sağladık.
İnşallah bu süreç en kısa zamanda biter ve eski sağlıklı günlere geri döneriz.

• Son olarak, 2021’de firmanızdan neler beklemeliyiz?
3k Özgür Elektrik şirket politikası olarak sürekli daha iyiye odaklı, taahhüt sektöründe daha başarılı işlere imza atmayı kendine ilke edinmiş bir firma olarak, teknik konularda ekibini daha da bilinçlendirerek müşterilerine sorunsuz hizmet verme konusunda emin adımlarla büyümeye devam etmektir.

• 3K Özgür Elektrik olarak ekibinizden kısaca bahseder misiniz?
Ekibimiz, teslim etiğimiz projelerde sorunsuz iş teslim etme faktörümüzün en önemli unsuru.
Uzun yıllardır bir arada çalışan mesai arkadaşları kemik kadro diye tabir ettiğimiz ofis, depo ve şantiye de sorumlulukları bulunan 20 kişiye yakın tecrübeli kadronun yanında şantiye durumumuza göre toplamda 60 kişiye ulaşan deneyimli bir ekiple Türkiye’nin birçok bölgesine hizmet veriyoruz. 

• Son olarak, firmanızın sektördeki misyonu ile ilgili değerlendirmelerinizi paylaşır mısınız?
- 3K Özgür Elektrik, Sakarya'da 2005 yılından itibaren ihtiyaca uygun çözümleri, yenilikçi, müşteri odaklı yaklaşımı, ekonomik, verimli hizmeti ve güler yüzlü politikasıyla bölgesinde başı çeken firmalar arasına girmiştir.
- Elektrik malzemesi, şalt grubu, aydınlatma armatürleri tedariği ve perakende satışı ile konut, fabrika, iş yeri ve kamu binaları; montaj bakım ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. 
- Firmamız, geçmişte taahhüt ettiği projele-rinde, zamanında ve yüksek kalite ile teslim etme başarılarına istinaden geçmişine gururla, geleceğine güvenle bakmaktadır.