224kablo
Röportajlar

36 yıllık tecrübe; Opaş Paket Şalterleri

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Adım Zafer Obuz, Elazığlıyım. Türkiye’de ilk saç pano üretici olan Obuzlar Pano’da başlayan iş hayatım daha sonra Opaş Paket Şalterleri şirketinde ikinci kuşak olarak yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyorum. 
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Aile şirketimizde küçük yaşlardan itibaren dönem dönem görev alarak çalıştım ve şuanda da iş hayatımı sürdürmekteyim.
3. Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi?
İkinci kuşak olarak yönetiminde bulunduğum Opaş Paket Şalterleri şirketimizde paket şalter üretim faaliyeti 36 yıl önce ülkemizde ithal olan bu ürünlerin yerli üretim yetersizliğini fark etmemizle başladı. 
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Opaş Paket Şalterleri olarak 70.000 barkod ile üretim gerçekleştirerek, ülkemizde Pazar liderleri arasındayız. Dünyada yüksek marka bilinirliğimiz sürdürerek yeni pazarlarda yol almaya devam ediyoruz.
5. Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
55 kişilik çalışanımız ile bu alanda en fazla istihdam eden bir kuruluşuz. Hammadde şeklinde gelen ürünle-rimizi mamül hale kendi tesislerimizde üretmekteyiz. Tüm bunlar kalite sistem yönetimi çerçevesinde üretilir. Kendi alanımızda ilk 9001-2015 standardı ile üretim yapmaktayız.
6. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
Sadece fabrikamızda üretim yapan, ürettiği ürünleri bayiiler vasıtasıyla pazara veren bir işletmeyiz. Şu an bu konu ile ilgili yeni bir projemiz bulunmamaktadır.
7. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Müşterilerimizin istek ve yönlendirmeleri ile devam eden süreçte müşteri odaklı ve memnuniyeti ilke edinerek hareket etmekteyiz.
8. Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Sektör içinde bizi farklı kılan farkındalık yaratmamızdır. Etik rekabet koşullarında bayii yönetimini ve tedariklerini direkt yapıyoruz. İşletmelere sağladığımız satış sonrası hizmetlerimiz sayesinde ilk tercih edilen markayız diyebilirim. Bu durum bizi farklı kılan en önemli özelliklerden biridir.
9. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz
Ülkemizin her bir bölgesinde bayiilerimiz olmakla birlikte yurt dışında Ortadoğu, Asya, Afrika ve balkanlarda satış sürecimiz devam etmektedir.
10. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz
Son zamanlarda ülkemizde yaşanan sıkıntılar, her sektörde olduğu gibi bizim alanımızıda  etkilemiş durumda. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu dönemden en kısa zamanda çıkılmasını arzu edenlerden biriyim.
11. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Sektör içinde 36 yıldır aynı kararlılıkla, gelişmeleri takip ederek ve tüm yeniliklere uyumlu hizmet vermekteyiz.
12. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Yeni nesile umutla bakmak isteyenlerden birisi olmama rağmen sıkıntılı bir neslin geldiğini de göz ardı edemiyorum.
13. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şirketimizin Ar-Ge’si, sürekli yeni çalışmalar içinde bulunmaktadır. Mekanik elektrik komponentlerinin yanı sıra elektronik ürün çalışmalarımız devam etmektedir. Bizden talep edilen ya da ihtiyaç görülen ürünleri pazara vereceğimizi buradan kullanıcılara bildirmek isterim.
14. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Yeni girişimcilerimize, önce dürüst olun, cesaretli olun ki başarılarınız daim olsun demek isterim.
15. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Gazetenizi ilk sayısından itibaren takip etmekte olan biri olarak, 4M Altın ailesine başarılarını tebrik eder, sektöre katkılarının tartışılmaz olduğunu söylemek isterim.