224kablo
Sektörel

140 Yıllık Tecrübeye Sahip Klauke, Kardes Elektrik Güvencesiyle Türkiye’de!

Kardeş Elektrik, 1963 yılında Elektrik Mühendisi Ünal Kardeş tarafından kurulmuştur ve Kraus & Naimer'in Türkiye temsilcisi olarak 1968 yılına kadar sürmüştür. Aynı yıl imalata başlanılmış ve bu süreç 1974 yılında kurulan Kardeş Elektrik’in Sefaköy‘deki fabrikasında gelişerek günümüzdeki sanayici kimliğinin temel taşlarını oluşmuştur.
2017 yılı itibarıyla Arnavutköy'deki son teknolojiye göre tasarlanan yeni fabrikasına taşınarak geleceğe yönelik çalışmalarına hız vermiştir.
11.000 m2 kapalı alana sahip yeni fabrikasında, Kraus & Naimer pako şalterlerin ve Kardeş marka standart tip kablo pabuçlarının yanı sıra otomotiv sektöründe kullanılan kömür,
kömür yuvaları ve marş otomatiği imalatları da yer almaktadır.
Kardeş Elektrik üretimini gerçekleştirdiği ürünler ile birlikte elektromekanik sektördeki birçok uluslararası saygın markanın da Türkiye mümessilidir.
Son olarak 2021’de Klauke markasıyla yapılan anlaşma ile Türkiye’de bağlantı elemanlarının yanı sıra mekanik, hidrolik ve elektro-hidrolik el aletlerini de ürün portföyüne ekleyen
Kardeş Elektrik, bayi ve müşterilerine kaliteli hizmet ve servis anlayışıyla bu ürünleri Türkiye pazarına ve ihracat yaptığı ülkelere güvenle sunmaktan mutluluk duymaktadır.

KLAUKE: BAĞLANTI TEKNOLOJİSİ VE EL ALETLERİNDE 140 YILLIK TECRÜBE
Kardeş Elektrik güvencesiyle Türkiye’de kullanıcılarıyla buluşan bağlantı elemanları ve el aletleri konusunun deneyimli firması Klauke;
yaratıcılığı, teknolojik uzmanlığı, kalitesi ve etkin servis hizmetleriyle değerli müşterilerine tüm çözümlerinde yenilikçi ürünler sunmaktadır. 
Başlıca ürün grupları;
- Bağlantı elemanları,
- Yüksük ve pabuç sıkma penseleri,
- Mekanik ve hidrolik kablo pabucu sıkma aletleri,
- Elektrohidrolik sıkma aletleri,
- Çok fonsiyonlu el aletleri
- Sıkma çeneleri
- Mekanik ve hidrolik kablo kesme makasları
- Kablo sıyırma makasları
- Bataryalar

BAŞARININ ANAHTARI: YENİLİK
Müşterilerimizle sürekli diyalog halinde kalarak, bireysel ihtiyaçlarının ve bunun öneminin farkındayız. Gereksinimlerinize uygun çözümler geliştirmekten ve üretmekten mutluluk duyuyoruz.
Yeni ürün ve çözümlerimiz ile kullanım kolaylığı, güvenliği, kaliteyi ve verimliliği önemli ölçüde artırmaya büyük önem veriyoruz. 
Bu sebeple aldığımız geribildirimlere göre tasarlanan ve piyasaya sunulan Klauke Micro, PowerSense işlevine sahip dünyanın ilk elektromekanik sıkma aletidir.
Bu fonksiyon, motor aracılığıyla manuel ön kelepçelemeyi ve kıvırmayı kolayca başarır. Bu, el bileği ve ön koldaki gerginliği önemli ölçüde azaltır. Maksimum verimlilik ve rahatlık sağlar.

GÜVENLİK VE GÜVENİLİRLİK
Klauke ürünleri, zorlu güvenlik gereksinimlerinin karşılanması gereken her yerde kullanılır. Bu nedenle güvenilirlikleri ve kalitesi son derece önemlidir. Klauke için bir standardın gerekliliklerini basitçe karşılamak yeterli değildir. Tüm Klauke ürünleri, güvenlik, kullanım kolaylığı ve sağlamlık açısından en yüksek teknik gereksinimlere uygundur ve gerekli standartların çok üzerinde performans gösterir. 
Klauke’nin sertifikalı kalite yönetim sistem belgeleri aşağıdaki gibidir.
- ISO 9001: 2015 
- IATF 16949: 2016 
- ISO 14001: 2015