224kablo
Röportajlar

TRİO OTOMASYON’DA AMAÇ MAKSİMUM KALİTEDE HİZMET

Kendinizi tanıtır mısınız?
1981 İstanbul doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Başarının sırrının dürüst ve azim ile çalışmak olduğuna inanırım. 
İş hayatınız nasıl başladı?
Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü bitirdikten sonra, 1997 yılında sektöre staj ile başlayıp en büyük tecrübemi bölümüm anlamında THY’nin bakım hangarında edindiğimi düşünüyorum.
Burada hala piyasamızda görüştüğümüz kişiler ile güzel dostluklar kurdum. Askerlik sonrasında uzmanlık alanımı pazarlamaya yöneltip Çetinkaya Pano firmasında 18 sene hem İstanbul hem de Anadolu olmak üzere bölge satış uzmanı görevinde bulundum.   
Çalışma hayatıma yine Çetinkaya Pano firmasında beraber çalıştığım ve şu an firma ortağı olan Ahmet Kartal ve Mertcan Öztürk ile yeni bir firma kurma hayalini Mart 2022’de gerçeğe dönüştürerek devam ediyoruz. 
Firmanızın kuruluşu ve faaliyet konuları nelerdir?
Firmamız Trio Oto-masyon Kontrol Sistemler Sanayi ve Ticaret Ltd Şti, 01.03.2022 tarihinde Perpa Ticaret Merkezinde faaliyete başladı. Faaliyet konusu genel anlamda elektrik malzemeleri toptan, perakende, proje satışı olarak düşünebiliriz. 
Bayilikleriniz nelerdir? 
Bayiliklerimiz; Gwest, Sezgin Akım Trafoları, Mutlusan, Molwex, Çetinkaya Pano gibi firmalardır. 
Çözüm ortaklarımız olarak ise Entes, Tense, Chint, Klemsan diyebiliriz
Ayrıca iklimlendirme gruplarında; Salzer, Taida yer almaktadır.
Üretim / hizmet yelpazenizden bahseder misiniz? Hangi bölgelerde faaliyet gösteriyorsunuz?
Pano sarf malzemeleri, pano kanalları, pano iklimlendirme grupları (fan, termostat, menfez vb), akım trafoları ve elektrik malzemeleri alanında Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz bölgelerinde hizmet vermekteyiz. 
Diğer firmalardan sizi önde tutan özellik nedir?
Bize duyulan güvenin yarattığı sorumlulukla, her zaman kendimizle rekabet ediyoruz. Hizmet sektöründe olduğumuz için, sevkiyatlar önceliğimiz olup hızlı sevkiyat ile müşteri memnuniyetini önemli olduğuna inanmaktayız.
Sektörün gelişimi ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Rekabetçi ve dünya pazarlarında önemli rol oynayacak şekilde bilgiye dayanan üretim altyapısına tam anlamıyla kavuşamadığımızı düşünmekteyim.
Ancak ülkemizde ithalattan çok ihracata önem vermemiz gerektiğine böylelikle ithalatta ödenen vergi, anti-damping özellikle ürünlerin Uzak Doğu’dan geldiğini düşünürsek gümrük masrafları, navlun vb maliyetlerinin önüne geçmiş oluruz.
Üretici firmaların varlığının daha çok artması gerektiğine inanıyoruz. 
Firmanızın kalite çizgisini nasıl geliştiriyorsunuz?
Sektörde öncü olan firmaların bayiliklerini yaparak, gelişen ürünleri alıcı ile buluşturuyor ve karşılıklı güven anlayışı ile sürdürülebilir ilişkiler inşa ediyoruz. 
Firmanızın kısa ve uzun vadeli hedefleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?
Kısa vadede; talebe göre Ar-ge çalışmaları yaparak ürün yelpazesini arttırmak ve talebi karşılayacak ürünleri alıcıya ulaştırmayı planlıyoruz. İşletmenin hayatta kalmasını ve sürdürebilirliğini ve işletmenin sürekliliğini sağlayacak mali, teknik ve idari yapıyı sağlamayı hedefliyoruz. 
Uzun vadede; çalışan sayısını arttırmak ve sermayeyi arttırarak büyüme hedeflerini genişletmek. İhracata ağırlık vermek hedeflerimizin arasındadır.  
Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Ben ve iki ortağım çok düşündük, vazgeçtik, başa döndük ama iyi ki hayallerimizi hedefe döndürmüş ve bu firmayı kurmuşuz. Bize duyulan güvenin bilincindeyiz ve bize bu süreçte destek olan tüm firmalara teşekkür ediyoruz.