224kablo
Yeni Ürün Tanıtımı

TAMER ELEKTRİK TÜM TEKNİK ALTYAPININ DA OLUŞTURULMASIYLA ÜRETİM ÇALIŞMALARI SONUÇLANDI

Tamer Elektrik, tüm teknik altyapının da oluşturulmasıyla üretim çalışmaları sonuçlanmış; Mekanik Bağlayıcılar ile yerli üretimine devam etmektedir. Son zamanlarda ürünün teknik yapısı ve kullanım kolaylığı sağlanması ile birçok alanda kullanılmaya başlandı.

 

Bir metal bağlayıcılar da aynı şekilde yüksek friksiyon kaynak teknoloji ile saf malzemelerin ve yüksek kalitede seçilen yarı mamuller ile nihai ürün elde edilerek üretimdeki yerini aldı.

Alüminyum iletkenli kablolardan, bakır iletkenli kablolara geçişte, elektriksel kayıp ve metal uyumunun sağlanması üzerine geliştirilen Bi metal bağlayıcılar büyük avantajlar sağlamaktadır.

Mekanik ek muflar, mekanik kablo pabuçları, mekanik bi metal kablo pabuçları ve normal sıkmalı tip Bi metal ek muf ve kablo pabuçları ile geniş bir yelpaze sunarak eskiden gelen tecrübe ve bilgi birikimini yeni tip bağlayıcılar üzerinde geliştirmiştir. Üretim kapasitesinin artırılması ile eskiye göre daha fazla miktarlarda üretimine devam etmektedir.

Mekanik bağlayıcılar üretim aşamasında vidanın kopma torku hesap edilerek ve yapılan denemeler neticesindeki veriler ışığında hesaplanarak yapılmıştır. Bu sebeple vida belirlenen torka ulaştığında kafa kısmı kopar ve kopma sonrası sivri nokta oluşturmaz. Aynı şekilde kablo içine baskı yapan vida yapısı da sivri nokta içermeden kablo iletkenine baskı yaparak kablonun daimi sıkışmasını sağlar. Mekanik ek muflar da kablo kesitinin ayarlanması için gerekli ek sürgülü parça, kablo çapının büyütülmesine imkân sağlar. Bu sayede geniş aralıklarda sadece 1 ürün ile işlem tamamlanır. Mekanik bağlayıcılar yüksek efor sarf etmeden, pratik kullanımı ve kesit aralıklarının geniş olması ile tercih edilmektedirler. Mesela; 35-150mm’lik mekanik muf veya kablo pabucu, 35-150mm’lik kesit aralığındaki tüm kablolara sadece bir ürün ile bağlantı sağlanabilir. Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlamış olunur.