224kablo
Haberler

Sylvania Aydınlatma’dan farklı kampanya

Sylvania Aydınlatma’dan farklı kampanya

“Sylvania’dan Sevdiklerinize” kampanyası ile ilgili “farkındalığında”, toplumumuzun vazgeçilmez değeri olan kadınlarımızın yanında yer alıyoruz” mesajı ile elektrik sektöründe değişik bir bakış açısı getiren, Sylvania Turkey&CIS Ürün Pazarlama Müdürü Togay Tolgahan Akbaş’a merak ettiklerimizi sorduk.

Daha önce elektrik sektöründe denenmemiş içeriği ve mesajı olan kampanya fikri nasıl oluşturuldu?
Amacımız yıllardan beri ileri gelen, klasik kampanya bakış açısına farklı bir soluk getirmekti. Bu amaçla, sağlıklı yaşamanın ön planda olduğu bir dönemde; unutulmaması gereken kadın sağlığına bir atıfta bulunarak, sadece kişisel kullanılan ürünlerin ön planda tutulduğu, kadına yönelik hediyeler verilmesiydi. Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda yapılması planlanarak, eş zamanlı basılı ve dijital mecralardan resmi duyurusu yapıldı. 

Kampanyanızın misyonu neydi?
Kampanyamızdaki misyonumuz açık bir şekilde elektrik sektöründe kadın sağlığı konusunda kamu bilincini arttırmaktı. Elektrik şirketleri tarafından şimdiye kadar yapılan kampanyaların çoğu erkekler için düzenlendi. Biz de elektrik sektöründe birçok kadın çalışan olduğunu veya erkeklerin evli olduğunu, anneleri ve kız kardeşleri olduğunu düşündük.

Kampanyanız beklediğiniz gibi amacına ulaştı mı?
Kampanyadan beklentimiz daha açık bir dille “Erken teşhis hayat kurtarır” mesajını elektrik sektöründe duyurulmasıydı. Partnerlerimizden, kadın çalışanlardan ve diğer paydaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Yapılmamış bir kampanya olması ve kampanyanın hediyeden öte bir mesajının olması çok olumlu karşılandı. Kısacası kadın sağlığının önemine dikkat çekmek için amacımıza ulaşmış olduk.

İleriki dönemlerde bu tarz mesajı ve içeriği olan kampanyaları Sylvania’dan görebilecek miyiz?

Bu kampanya ile sektörümüzü aslında test etmiş olduk. Tepkilerin olumlu olması bizi kesinlikle mesajı ve içeriği farklı olan kampanyalar oluşturmaya teşvik edecektir. Şimdiden, nasıl farklı bir kampanya kurgusu yapabileceğimizi düşünmeye başladık. Amacımız, yepyeni farklı mesajlar ile elektrik sektöründe bilinci arttırmak için kampanya kurguları oluşturabilmek olacaktır.

Son olarak, Sylvania Markası Türkiye’de istediği hedeflere ulaşabildi mi? Önümüzdeki yıllardaki planlarından bahseder misiniz?
Zorlu bir yılı geri de bırakıyoruz. Yaşadığımız bu süreçten çeşitli tecrübeler kazanarak çıktığımızı sanıyorum. Gelecek yıllar için tüm olumlu ya da olumsuz olabilecek durumları ekibimiz ve iş paydaşlarımızla değerlendirerek çeşitli aksiyon planları oluşturuyoruz. Sylvania markası Türkiye organizasyonuna ve pazarına güvenmeye devam edecektir. Daha önce global markalarda ilk olarak, Türk menşeli ürünlerine yer vermişti. Bu amaçla 2020 yılı bitmeden Türk menşeli ürünlerin lansmanlarını yapmaya devam edeceğiz.