224kablo
Sektörel

Siemens Türkiye partnerleri bu yıl “Gelecek Biziz” mottosuyla buluştu

Siemens Türkiye, bu yıl partnerleriyle 1-3 Kasım 2018 tarihinde Kıbrıs Elexus Otel’de bir araya geldi. “Gelecek Biziz” mottosuyla düzenlenen Partner Day’de 2018 yılı değerlendirmesi yapılırken Siemens partnerlerinin iş süreçlerini hızlandıracak mobil uygulama DigiPartner’ın da lansmanı gerçekleştirildi.
Siemens Türkiye’nin her yıl düzenlediği Partner Day, 300 iş ortağının katılımıyla 1-3 Kasım 2018 tarihleri arasında Kıbrıs Elexus Otel’de gerçekleştirildi. Siemens Türkiye’nin başarısında takım çalışması ve verimli iş ortaklarının önemini vurgulamak; inovasyon, dijitalizasyon, otomasyon çağında Türkiye’nin geleceğini iş ortaklarıyla birlikte şekillendirdiğine dikkat çekmek için etkinliğin mottosu, “Gelecek Biziz” olarak belirlendi.  
“Teknolojiye adapte olarak iş birliğimizi sürdüreceğiz”
Hem Siemens Türkiye hem de iş ortakları açısından oldukça verimli geçen Partner Day boyunca konuşmacılar değerli bilgiler paylaştılar. Etkinlikte Siemens Türkiye için partnerlerinin önemine vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “Siemens 162 yıldır Türkiye’de. Bu yolculuk, sizlerle birlikte başladı. 1856’da partnerlerimizle birlikte, ilk irtibat büromuzu, Türkiye’de kurduk. Bu bağlamda Siemens, Türkiye’de, daha şirketleşme sürecinden bile önce, bu ülkeye değer katmak, faydalı işler yapmak için, partnerleriyle birlikte yola çıktı. Ve bugün, bu yolculuğumuza, sizlerle birlikte devam etmekten gurur duyuyoruz. İş birliğimiz, gelecekte de devam edecek. Bu sürekliliği sağlarken, teknolojinin getirdiği yeni süreçlere hep birlikte adapte olacağız” diye konuştu.  
Siemens Gündem bölümünde ise Hüseyin Gelis ile birlikte Enerji Yönetimi Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Oğuz Tezel, Dijital Fabrikalar, Proses Endüstrileri ve Sürücüler Bölümleri Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Kerim Oal, Bina Teknolojileri Direktörü Levent Yıldırım ve Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Şevket On, 2018 mali yılını ve Siemens Türkiye’nin önemli projelerini kısaca değerlendirdiler.
“Siemens, tarihi boyunca krizlerde güçlenen bir yapı sergiledi”
Partner Day 2018’in onur konuğu ise ‘İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e Siemens Tarihi’ kitabını kaleme alan Osmanlı Tarihçisi ve Araştırmacı-Yazar Behice Tezçakar Özdemir’di. ‘İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e Siemens Tarihi’ kitabının hazırlanma sürecine değinen Özdemir, kitapta kullanılan bazı önemli tarihi belgeleri paylaştı ve “Bu çalışmada 1856 yılında Osmanlı topraklarına girmiş olan Siemens’in kriz dönemlerinden, savaş yıllarından, rejim değişikliklerinden etkilenmeksizin nasıl varlık göstermeye devam ettiğini anlattım” dedi. “Siemens Türkiye bu topraklardaki varlığını güçlenerek devam ettirecektir” diyen Özdemir, Siemens partnerlerine yönelik sözlerini, “Bir arada kaldığınız sürece her şey iyi olacak. Bir arada kalın. Hoşça kalın” diyerek sonlandırdı. 
Etkinliğin bir diğer önemli konuk konuşmacısı ise Türkiye’nin önde gelen gazetecilerinden ve ekonomist Cem Seymen’di. Seymen, ekonomiden eğitime farklı alanlarda bilgi ve görüşlerini katılımcılarla paylaştı. 
DigiPartner verimliliği ve zaman tasarrufunu artıracak 
Partner Day’de ayrıca Siemens partnerlerine yönelik hazırlanan DigiPartner uygulamasının da lansmanı yapıldı. Siemens partnerlerinin iş yönetim süreçlerinin tamamını dijital ortamda takip etmelerini sağlayan DigiPartner uygulaması, yeni ve yalın satış süreçleri ile efektif zaman kullanımına imkân sağlayarak verimliliği artırmakla kalmıyor, tekliften satışa, lojistikten, servis personeline kadar tüm süreçlerin kesintisiz takibine olanak veriyor. iOS ve Android entegrasyonu sayesinde her marka ve model akıllı telefon ve tablette kullanılabiliyor. İnternet sitesi aracılığıyla da hemen her ortamdan erişilebiliyor. DigiPartner içerisinde eğitimden performans takibine on üç farklı modül bulunuyor. Bu sayede pazarda rekabet avantajı sağlamakla kalmıyor, müşteri ihtiyaçlarına da çok yönlü bir cevap veriyor.Uygulama içinde bulunan 12 modül sayesinde yalnızca Siemens’in stoklarına değil, tüm partnerlerin stoklarına tek tıkla ulaşılarak yüzde 80 zaman tasarrufu ve yüzde 100 oranında doğru bilgiye ulaşım sağlanıyor.