224kablo
Sektörel

Levent Elektrik’e 10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi'ne yoğun ilgi

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi tarafından, Levent Elektrik’in de katıldığı 10.Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi 12-14 Aralık 2019 tarihlerinde Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ulusal
 ölçekli sempozyum çalışmaları; 65 sözlü bildiri ve 6 poster sunumu ayrıca 30 çağrılı konuşmacının yer aldığı 6 panel ile tamamlandı.

10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi"nin (YEKSEM 2019) açılış töreninde ilk olarak YEKSEM Yürütme Kurulu Başkanı ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Şaban Tat söz aldı. Ulusal ve uluslararası düzeyde hızla artan dünya nüfusunun enerji tüketimini yükselttiğine işaret eden Tat, şunları söyledi:
"DOĞAL KAYNAKLARI TÜKETEREK ÜRETİLEN ENERJİ DÜNYANIN  DENGESİNİ BOZUYOR"
Teknolojinin sağladığı kolaylık ve konforu, dünyanın konforunu kaçırarak elde etmenin bir paradoks olduğunu vurgulayan Tat, "İnsan için daha güzel bir dünya yaratacaksınız ama bunu yaparken insanın var olması için gereken asgari şartları yok edeceksiniz. Doğal kaynakları tüketerek ürettiğimiz enerji, dünyanın dengesini bozarak sıcaklık artışlarına, mevsimsel farklılıklara, su seviyelerinin yükselmesine, bu değişimler ise ölümcül sonuçlara sebep olacak. Bu sadece ülkemizi değil tüm insanlığı ilgilendiren hayati bir konu" dedi.
"KAFAMIZI KUMDAN ÇIKARMALIYIZ"
"Bugüne kadar enerjiyi yerin altında aradık. Doğal kaynakları atığa dönüştürerek hem yerin altını hem de üstünü kirlettik" diyen Tat, "Artık kafamızı kumdan çıkarmalı, yukarılara bakmalıyız. Çözüm yerin üstünde çünkü" açıklamasında bulundu. Açılış konuşmalarının ardından sempozyum kapsamında; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" ve "Yenilenebilir Enerjinin Ülkemiz ve Dünyamız Açısından Önemi" konularında farkındalık oluşturmak amacıyla, ilimizdeki ortaokul kademesindeki öğrencilere yönelik "Temiz Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji" temalı resim yarışması ödül programı da düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nden öğretmenlerimizden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda, 3 eserin ödüllendirildiği, 2 eserin de mansiyona layık görüldüğü yarışmada öğrencilerin ödülleri törenle verildi. Resimler sempozyum süresince sergilenirken katılımcıların beğenisini kazandı.
  Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile ilgili resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri EMO Antalya Şube Başkanı İlhan Metin, EMO Başkanı Gazi İpek ve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özen tarafından verildi.
  Daha sonra firmaların sergi alanı ile ortaokullar arası resim yarışması sergisi katılımcılar tarafından ziyaret edildi.
  Yenilenebilir enerji kaynaklarının mevcut durumunun ortaya konulduğu, geleceğe ilişkin tahmin ve beklentilerin paylaşıldığı sempozyumda; yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanma noktasında çözüm önerileri dile getirildi. Ulusal ölçekli sempozyumda 65 sözlü bildiri, 6 poster sunumu yapılırken ayrıca 30 çağrılı konuşmacının yer aldığı 6 da panel gerçekleştirildi.
 Levent Elektrik şık tasarıma sahip özel standında dikkat çekici yenilikleri ziyaretçilerle buluşturdu. Mutlusan’ın yönetici kadrosundan; Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Levent stand alanında sektör paydaşlarıyla biraraya geldi.
 10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi’ne katılan Levent elektrik gözalıcı standı ile yoğun ilgi görürken, Standı TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, Antalya Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı İlhan Metin, Antalya Elektrikçiler oda Başkanı Yusuf Demir, Antalya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Mızrab Cihangir Deniz ve ATSO yetkilileride ziyaret etti.
 Sempozyum kapanış konuşmasında söz alan, Antalya Elektrik mühendisleri Oda Başkanı Elektrik Müh. Sayın, İlhan Metin 17 akademik bildirinin ve 2 panelde 8 çağrılı konuşmacının yer aldığı oturumlar yapıldığını ve sempozyumu yaklaşık 600 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
 Ülkemiz genelinden mühendislerin, teknik elemanların, akademisyenlerin, yenilenebilir enerji sektöründeki firma temsilcilerinin, yatırımcıların ziyaret ettiği sempozyum 14 Aralık 2019 tarihindeki kapanış oturumu ile sona erdi.