224kablo
Yeni Ürün Tanıtımı

Kablo Başlıklarında Püf Noktalar

Kablo başlıkları, kablonun tipine ve kullanılacağı alana göre farklılık gösterir.
 İki tür kablo başlığı bulunur.
• Dahili (Bina içi)
• Harici (Bina Dışı)
Kablo başlıkları; kritik alanlarda havayı dışlama (uzak tutma), elektrik geriliminin kont-rol edilmesini, kablo yalıtımını koruma görevini üstlenmesi, topraklama bağlantısını sağlaması, nem sızıntısını engellemeyi, elektrik parçaları ile bağlantı kurmayı, açık/korumasız bağlantı yerlerinin yalıtımı gibi görevleri üstlenmiştir.
Kabloların topraklanması olayıdır. Başlıktaki topraklamanın faydası kablo ekranının toprakla bağlantısını kurmayı sağlamaktır. Toprak bağlantısı, sistemin hasar görmeden aşırı ısınmaksızın devrede hareket etme yeteneği imkânını sağlar.
Harici başlık veya dahili başlıklarda tek damarlı bakır telli veya bakır şeritli kablolarda topraklamanın yapımı kolaydır.
Ekran teli dış kılıfın açılmasından sonra geriye doğru yatırılır ve kablo pabucu takılır.
Dış etkenlerden en çok harici başlık etkilenir. Yüksek voltajın toprağa bağlantıda elektrik akışı sırasında yalıtım yüzeyinde nemlenme oluşur.
Temel olarak üç adet kirlenmeye bağlı olarak yüzeylerde sorun oluşur
1) Rutubetlenme; sis, duman ve yüksek nemlenme ve yağmur oluşumlarda
2) Endüstriyel kirlilikteki nemlenme
3) Kıyı (Deniz) Nemlenmesi 
Bunların oluşu sonrasında;
1) Başlığın dış yüzeylerinde bozulmalar ve yüzeysel ince yolların oluşması
2) Yüzeyin aşınması ve yüzeyde patlama gibi sonuçlara neden olur.
 Bu sebeple çok iyi bir montajlama yapılmalı ve başlığa su girişi engellenmelidir. Başlıktaki yapraklarda bu sayede akımın atlamasını engelleme, damarın soğumasında ve yüzeyin rüzgârdan aşınmasını engellemesiyle önemlidir.
Tamer Kablo başlıklarında kullanılan özel yüksek kalite içeriğinde ki birleşenler ile malzeme deformasyonu ve fiziki koşullara karşı dayanımı yüksek performans göstermektedir.