224kablo
İl İl Türkiye

İL İL TÜRKİYE KONYA - 1983 yılından bu yana Özbek Enerji

Konya, Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ili ve en kalabalık yedinci şehri. 31 ilçeden oluşur. Konya İl Nüfusu: 2.403.053'dür. Trafik plaka numarası 42'dir. 1875'te kurulan Konya Belediyesi, 1987'de "büyükşehir" statüsüne kavuşmuştur. 2014'te 6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları il mülki sınırları oldu.
Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş kentlerinden biri olan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük, 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmıştır. Şehir Anadolu Selçukluları’nın ve Karamanoğulları’nın başkentliğini yapmıştır.Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerindendir. Anadolu Kaplanları'ndandır. Şehrin futbol takımı Atiker Konyaspor'dur. Yöresel yemekleri Etliekmek,Bamya Çorbası, Mevlana böreği,Yağ Somunu,Tiriti,Konya Pilavı,Sac arası ve Fırın kebabı dır. Konya’nın simgeleri arasında Mevlana Müzesi (Kubbe-i Hadrâ), çift başlı kartaldır.

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Merhaba ismim Ramazan ÖZBEK 1980 Konya Doğumluyum. Öğrenim Tahsilimi bitirdikten sonra baba mesleğim olan Elektrik malzemeleri toptan ve perakende satışı sektörüne babamın yanında işe başladım. Mesleğimi sevdiğimden dolayı aynı sektörde kardeşlerimi de yanıma alarak işlerimizi daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışmaya karar verdik.
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Küçük yaşta babamla birlikte çalışmaya gittiğimden beridir ticarete karşı ilgim oluştu ve ilk iş tecrübem kendi işyerimiz olan Özbek Enerji Ltd. Şti.’dir.
3. Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
Hem kendi işimiz hem de ilgi duyduğumdan dolayı Tahsilimi bitirdikten sonra 1995 yılında burada olmam gerektiğine karar verdim. Babamın sektörde gösterdiği dik duruş ve azimli çalışması bana örnek olmuştur. Bu örnek kişilik sektörde olmama gerekli olan en önemli faktördür.
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Özbek Enerji Ltd. Şti. daha öncede bahsettiğim gibi 1983 yılında kurulan bir aile şirketidir. Elektrik malzemeleri toptan ve pazarlama olarak Konya ilinde faaliyet göstermekteyiz.
5. Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
Firmamız üretici ve tüketici arasındaki tedarikçi olarak hizmet vermektedir.
6. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nde hizmet vermekteyiz.
7. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Sektörümüz, sürekli kendini yenileyen ve yeniliklere açık, teknolojiye ayak uyduran bir sektör. Her sektörün içinde bulunduğu yani her kesimin ihtiyacına cevap verecek bir sektör. Gelecekte de insanlara iş istihdamı sağlayacak ve asla yok olmayacak bir sektör.
8. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
36 yıldır sektörde hizmet vermekteyiz.
9. Konya’nın sektöre katkısı nedir?
Konya tarımıyla ve sanayisiyle hızla gelişen örnek bir şehridir. Sanayisinin her geçen gün gelişmesinden dolayı sektörümüze, üretim ve pazar sahası olarak bir hayli katkıda bulunuyor.
10. Sizin ve şirketinizin bundan sonra ki atılım ve vizyon hedefleri neler olacak?
Merkezimiz olarak Karatay sanayiinde ve Şubemiz Olarak Büsan sanayiinde toplamda 2000 m2 alanda şu anda hizmet vermekteyiz. Gelişen sektörümüzde hedefimiz yeniliklere açık, kendini geliştiren, üreticiden tüketiciye hızlı, eksiksiz ve dürüst bir şekilde hizmet vermeye devam edecektir.
11. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Elektrik sektöründe tecrübesi olan atılgan, dürüst ve sermayesi olan insanların piyasamızda ticaret yapmalarını ve onları piyasamızda görmeyi isteriz.